Sürdürdüğü faaliyetlerinin meyvelerini almaya başlayan Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, ilimiz sanayicileriyle oluşturduğu etkin iletişim sonucunda Mühendislik Fakültesi mezunu 10 öğrencinin çeşitli firmalarda istihdam edilmesi konusunda önemli çalışmaların altına imza attı.

İş-Kur desteğiyle 200 öğrenciye İş Arama Becerileri ve CV Hazırlama Teknikleri gibi konularda eğitimlerin verilerek öğrencilerin sertifika sahibi olmaları konusunda da öncülük eden merkez, öğrencilere kariyer yolculuklarında önemli bir destek sağlıyor.

Merkezin çalışmaları hakkında bilgiler veren Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Emine Karakaplan Özer, istihdama katkı sunmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Adıyaman Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak öğrencilerimize istihdam kapılarının açılması konusunda Adıyamanlı sanayicilerimiz ile öğrencilerimiz arasında köprü görevini üstlenmiş bulunmaktayız. Bu yıl istihdam edilen 10 öğrencimizin 5’i Makine Mühendisliği, 5’i ise Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü mezunumuzdur. Pandemi sürecinden dolayı yüz yüze çalışmalarına ara vermek zorunda kalan merkezimiz, yüz yüze çalışma imkânı bulduğu çok kısıtlı süre zarfında 200 öğrencimize İş-Kur desteğiyle “İş Arama Becerileri ve CV Hazırlama Teknikleri” konulu eğitimler vermiştir. Ayrıca T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından kullanıma açılan öğrenci, mezun, kariyer merkezleri ve işverenlerin buluşma noktası olan Yetenek Kapısı Platformu’nun tanıtımı öğrencilerimiz ve ilimiz işverenlerine yapılmış olup, 500’ün üzerinde öğrencimiz ve mezunumuz sisteme kaydedilmiştir. Bu platformun katkıları ile mezunlarımıza ve öğrencilerimize Türkiye’nin önde gelen birçok işletmesinin iş ilanlarına ve etkinliklerine ulaşma imkânı sağlanmıştır.” dedi.