HABER: METİN HARIKCI

Serik ilçesinde 4 yaşında Bahçeşehir Koleji Serik Aspendos Kampüsü anaokuluna başlayan Asil Kara, resim yeteneğini anaokulunda da devam ettirdi. Gördüğü ve hoşuna gittiği her şeyi kâğıda döktü. Bu yeteneği öğretmenlerinde dikkatini çekti ve yaptığı resimlerin ilk kişisel sergisi açıldı.

Henüz 17 aylıkken harfleri yazmaya başlayan Asil Kara'nın yeteneği annesi tarafından keşfedildi. Bu yaştaki çocukların oyuncaklara ilgi duymasına rağmen kendi çocuğunun sürekli defter, kalem ve kitaplarla oynadığını belirten anne Dudu Kara, "17 aylıkken, elinde kalem deftere birşeyler çizip duruyordu bir ara deftere harfleri yazdığını gördüm. O günden bugüne yazmaya, çizmeye ve resim yapmaya ilgisi artarak devam etti. Babası ve ben Kendisini hiçbir zaman engellemedik. Çünkü oğlum Asil, Defter, kitap ve kalemle çok fazla ilgilenen ve sorgulayan bir çocuktu. Çizdikçe ortaya daha güzel şeyler çıkmaya başladı. Sonra resim yapmaya başladı. Orada bir şeylerin farklı geliştiğini hissettim. Her şeyden bir şeyler çıkarıyordu. Sonra anaokuluna başladı. Anaokulunda da aynı şekilde resimler yapmaya devam edince öğretmenleri ve okul idaresinin de dikkatini çekti. Ortaklaşa yaptığımız görüşmeler neticesinde oğlumun yapmış olduğu resimlerden oluşan bir sergi açılışı yapıldı. Öğrenciler ve sergiyi ziyaret edenler tarafından oldukça beğenilmesi bizleri ayrıca mutlu etti. Çocuğumuzun bu yeteneğini daha ileri düzeyde geliştirmesi için ailece kesnidine desteğimiz sürecektir. İlk sergisini açan biricik oğlumu tebrik ediyor, serginin açılışında destek olan okul idaremize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 “Onun için daha fazla ne yapabiliriz diye düşündük”

Asil'in gelişimine katkı sağlayabilmek için resim sergisi açtıklarını belirten Müdür Yardımcısı Harika Yüksel, "Çocuklarımızın farklı gelişim alanlarını keşfederek, onları bu yönde ilerlemelerini sağlıyoruz. Asil'in de resme olan ilgisini öğretmenlerimiz fark ederek, onun için daha fazla ne yapabiliriz diye düşündük. Onun gelişimine katkı sağlaması için Asil'in yaptığı resimleri sergiledik. Öğrencimize bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum" dedi.

“Asil okuldaki arkadaşlarına ilham verdi”

Öğrencisi Asil’in arkadaşlarına ilham verdiğini belirten Görsel Sanatlar Ögretmeni  Gülçin Gebecelioğlu; “Sanat bir toplumdaki en önemli kültürel  unsurlardan biridir. Okulumuz  Bahçeşehir Koleji Serik Aspendos Kampüsü fark yarattığı akademik başarıların yanı sıra öğrencilerimizin kişisel gelişimine ve yeteneklerinin geliştirilmesine de büyük önem vermekte ve katkı sağlamaktadır. Bu doğrultuda Resim sanatına ilgisi olan  öğrencilerimizden  4 yaşındaki Asil Kara öğrencimiz ilk kişisel sergisini gerçekleştirdi. Öğrencimiz karalama döneminden çok hızlı şematik döneme geçti, ortaya çıkan resimler sınıfındaki ve okuldaki diğer öğrencilerimize de ilham verdi. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu