HABER: METİN HARIKCI

Saray İlk ve Ortaokulunda düzenlenen açılış törenine Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan, Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Miktat Olgun, Yönetim kurulu üyeleri, Yunak ilçe milli eğitim müdürü Mahmut İşcan, Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler, Hayırsever İşadamı Resul Güler, Saray Ortaokulu Müdürü Mehmet Han Telli, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

En büyük yatırımın eğitime olan yatırım olduğunu ifade eden Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Miktat Olgun; “Eğitim, insanların toplum içinde önemli bir yere sahip olması, hayatını devam ettirebilmeleri için bilgiye ve yeteneğe sahip olmasıdır. Bir başka açıdan eğitim, insanların yaşam standartlarını iyi hale getirmek için yolların bulunmasında önemli bir araçtır. Bu bakımdan geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi bir eğitim alması hepimizin önceliği olmalıdır. Bu bilinçle Tohum Yetiştiricileri Altbirliği olarak ülke tarımına katkı sunmak adına çiftçilerimize eğitim vermeye çalıştığımız gibi bugün Konya ilimizdin Yunak ilçesine bağlı Saray kasabasında bulunan Saray İlk ve Ortaokuluna Bilişim Teknolojileri, Robotik Kodlama Atölyesi, Fen Laboratuvarı ve Müzik Sınıfı oluşturulacağı yönünde bize ulaşan talep üzerine destek olduk. Çünkü özellikle Robotik Kodlama ile bireyler bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik alanlarında kodlama ve programlama becerilerini birleştirebiliyor. Robotik kodlama bireylere mücadele, sorun çözme, takım duygusu ve iş birliği ve azim becerilerini kazandırıyor. Bu bakımdan teknolojiyi önemsiyoruz ve hayırsever vatandaşlarımızla yapmış olduğumuz çalışma neticesinde öğrencilerimizin kullanımına hazır hale gelen Bilişim Tekonolojileri, Robotik Kodlama Atölyesi, Fen Laboratuvarı ve Müzik Sınıflarının açılışı için bir araya geldik. Allah hayırlı uğurlu eylesin, öğrencilerimize başarılar diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği yönetim kurumunun çok hayırlı bir hizmete imza attıklarını ifade eden Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler, bu sınıflarda okuyacak olan öğrencilerimize başarılar diliyorum. Allah hayırlı uğurlu eylesin, emeği geçenlere teşekkür ederim dedi.

Kaymakamlık olarak eğitime önem verdiklerini dile getiren Yunak Kaymakamı Özgür Pelvan; “Bilişimin etkisini giderek artırdığı günümüzde, geleceğimize yön veren ve bugün gelinen noktada yabancı dil öğrenmek kadar gerekli ve önemli bir unsuru olan kodlama öğrenmenin gerekliliği de giderek artmaktadır. Teknoloji çağı olarak da adlandırılan 21. yüzyılda da üretkenlik gösterebilmek için kodlama öğrenimine küçük yaşlarda başlamak, gelecekte çeşitli avantajlar sağlayabilecektir. Bu bakımdan Saray İlk ve Ortaokulumuza Bilişim Teknolojileri, Robotik Kodlama Atölyesi, Fen Laboratuvarı ve Müzik Sınıflarının açılışı için bir araya geldik. Bu vesileyle desteklerinden dolayı Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği yönetim Kurulu başkanı Miktat Olgun ve hayırseverlerimize ilçemiz adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol kurdele kesme töreniyle Bilişim Teknolojileri, Robotik Kodlama Atölyesi, Fen Laboratuvarı ve Müzik Sınıflarının açılışı yapıldı. Sınıfları gezen protokol öğretmenlerden bilgi aldı.