"Rotary Ders Etüt Odaları ve Kütüphane Projesi" ile Adıyaman'da yaşayan konteyner kentlerdeki çocukların daha iyi fiziki şartlarda ders çalışmalarını hedeflediklerini belirten Rotary 2420. Bölge Federasyonu Başkan Eşi Aysel Altay, bu dönem projelerini Adıyaman’da yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Altay:”Nemrut Rotary Kulübü Başkanımız Mehtap Binzet ile konuşurken Adıyaman’da öncelikli olarak çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda ders çalışmaları ve sosyalleşmeleri için Etüt sınıfları ile Kütüphaneye ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Bölgemizde Rotaryen eşlerinin katkılarıyla K15 ve K4 Konteyner Kentlerinde yaptırılan Kütüphanelere ilave olarak K14 Konteyner kentinde etüt odası yapmaya karar verdik. Bugün çok kısa bir sürede yaptırdığımız kütüphanelerin ve etüt odasının açılışını yapmaktan büyük bir gurur duyduk” dedi.

Bu anlamlı projenin hayata geçirilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Altay, K15 ve K4 Konteyner Kentlerinde yapılan kütüphanelerin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Ayrıca üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere TYT ve AYT yardımcı kitapları ve soru bankalarının da hediye edildiğini belirtti.

Altay ayrıca, Rotary ailesi olarak deprem bölgesini ve insanların ihtiyaçlarını unutmadıklarını vurgulayarak, Adıyamanlı kadirşinas hemşerileriyle her zaman birlikte olduklarını ifade etti. İmkânlarının el verdiği sürece depremzedelerin yanında olmaya ve her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Mehtap Binzet ise şehrin zorlu günler yaşadığını ancak eğitim, sağlık, tarım ve hayvancılık gibi alanlarda halka destek olmak için Türkiye Rotary ailesi tarafından en iyi projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti. Binzet, projede verdikleri destekten dolayı Aysel Altay ve Rotary 2420. Bölge Federasyonu Başkan eşlerine teşekkür etti.

K15 Konteyner Kentten sorumlu Kaymakam Muhammed Samet Bahar ve K20 ve K4 Konteyner kentlerden sorumlu Kaymakam Zübeyde Aslan, kendi sorumluluk bölgelerinde Rotary 2420, Bölge Federasyonu Guvernör eşi, Başkanlar, Başkan eşleri ve Rotaryenlere Adıyaman’a yaptıkları yardımlar ve eğitime destek anlamında açtıkları kütüphane, etüt odası ve öğrencilere yapılan TYT ve AYT sınava hazırlık setlerinden oluşan kitap yardımlarımdan dolayı teşekkür etti.

Açılışa katılan Rotary 2420. Bölge Federasyonu Başkan eşi Aysel Altay, 2420. Bölge Federasyonu Sekreteri Melek Yıldız, Maslak Rotary Kulübü Başkanı Güzide Sertbaş, Nazlı Gür ve Yeşim Doğan, Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mehtap Binzet, Proje Sorumlusu Ferit Binzet ile birlikte kurdeleyi keserek, K15 ve K4 Konteyner Kentlerinde yapılan kütüphanelerin ve K14 Konteyner Kentindeki etüt odasının açılışının ardından Rotaryen eşleri ve başkanlar öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.