Öğrenciler tiyatro oyununu coşkulu bir kalabalığın önünde sergilerken, Duygu dolu anların yaşandığı oyun sonunda oyuncular izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşında verilen destansı mücadelenin konu alındığı oyunda öğrencilerin gösterisi izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Milli duyguları hissettirmek için okul olarak etkinliği düzenlediklerini dile getiren Adıyaman Özel Simya Koleji okul müdürü Akif izci; “Dönemin en donanımlı ordularına karşı yokluk içinde, günlerce hiç uyumadan, aç, susuz, toz, toprak içinde; tanka, topa süngüyle, iman dolu göğsüyle direnen kahraman Türk milletinin, tarihe kanlarıyla “Çanakkale geçilmez” yazdığı büyük zaferin 104. yıldönümünü idrak ediyoruz. Çanakkale Savaşı, siyasi ve sosyal sonuçları itibarı ile tarihin yönünün değiştiği, kurgulanan asırlık planların bozulduğu, yenilmez denilen emperyalist orduların, Türk milleti karşısında diz çöktüğü kahramanlık destanıdır.

Ülkemizi bölmeyi, milletimiz üzerinde operasyon yapmayı amaçlayan şer odakları; evlat acısını bağrına taş basarak dindiren analar, gözyaşlarını yüreğine gömen babalar, kuş uçmaz kervan geçmez dağlarda Türk Bayrağı dalgalansın diye canlarını veren yiğitler oldukça, bu emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bizlerde öğrencilerimizin hazırlamış olduğu bu güzel ve anlamlı etkinlikle 18 Mart ruhunu, milli duyguları hep birlikte yaşıyoruz. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen hocalarımıza ve sergiledikleri performansla hepimizi duygulandıran öğrencilerimize teşekkür ediyor, Türk milletinin görkemli Çanakkale Zaferi’ni ve Şehitler Haftası’nı kutluyoruz.” Şeklinde konuştu.