Haber: Metin HARIKÇI

Eğitimin ekmek ve su gibi önemli bir ihtayaç olduğunun altını çizen Alkayış; “Eğitim, her koşulda aralıksız olarak devam eden bir faaliyettir. Doğal afetler ne kadar hayatın bir gerçeği ise eğitim de aynı ölçüde hayatımızın olmazsa olmaz bir unsurudur. İçinde bulunduğumuz deprem şartlarında bile eğitim faaliyetleri devam etmektedir. Çünkü ekmek ve su insana ne kadar lazımsa eğitim de insanımızın, toplumumuzun ve ülkemizin istikrar ve istikbali için büyük önem arz etmektedir. 2023-2024 eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, velilerimize, öğretmen ve idarecilerimize hayırlı olmasını, başarılar getirmesini temenni ediyorum. Bilinmelidir ki, eğitim ordumuz ülkemizin geleceğini teminat altına almada, yarınımızın büyüklerini yetiştirmede çok önemli vazifeler üstlenmiştir. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimiz, öğretmenlerinin anlattıkları dersler ve kendilerine kazandıracakları irfan sayesinde alın teri dökerek ilim öğrenecek ve bilgi dünyalarını zenginleştireceklerdir” dedi.

Eğitim camiasının, öğrencisi, öğretmeni, idarecisi ve velisi ile ayrılmaz bir bütün olduğunu dile getiren Milletvekili Alkayış açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Ülkemizin ilim ve irfan yolunda elde ettiği ve elde edeceği başarılarda eğitim camiamızın bütün paydaşlarının rolü bulunmaktadır. Başarı bir ekip işidir. AK Parti olarak eğitim ve eğitimcilerimizi sonuna kadar desteklemekteyiz. Hükümet olarak bugüne kadar eğitime çok önemli yatırımlar yaptık. Eğitime yatırım, insana yatırım demektir. Ülkemizin dört bir yanında münferit olarak yakılan eğitim meşaleleri topluca bir araya geldiğinde, aydınlanan bizim insanımız olacaktır. Türkiye Yüzyılı hedefinin inşası için yaptığımız bütün çalışmalar, ülkemizi ve milletimizi ilim, irfan yolunda kalkındıracaktır. Bugün sınıfları dolduran öğrenci kardeşlerime, onların kıymetli velilerine, başımızın tacı öğretmenlerimize, akademik ve idari çalışanlarımıza bu kutlu yolda başarılar ve kolaylıklar diliyor, yeni eğitim öğretim yılının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”