Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada başta Gerger, Sincik ve Çelikhan olmak üzere birçok yerleşim yerinde internet altyapısının olmadığını ve buralarda yaşayan öğrencilerin online derslere giremedikleri için mağdur olduklarını gündeme taşıyan Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Covid-19 salgınının eğitimde fırsat eşitsizliğini ortaya çıkardığının altını çizerek “Adıyaman’da ve Anadolu’da ‘coğrafyanın kader olmadığını’ ispatlamaya çalışan gençlerimiz var. Çocuklarımız ve gençlerimiz uzaktan eğitimle

buluşturulması noktasında gerekli tüm çalışmaların bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

“Öğrenciler Su Deposu Üzerinde Şebeke Araması Vicdanları Sızlattı”

İnternet ve tablet yokluğu çeken öğrencilerin uzaktan eğitim sürecinde mağdur olduklarının altını çizen Tutdere, başta Adıyaman olmak üzere tüm Anadolu’daki öğrencilerin bu süreçte eğitim hayatlarının olumsuz etkilendiğini aktardı. Tutdere: “Adıyaman'ın Sincik ilçesine bağlı Sakız köyünde öğrencilerin internet çekmediği için köylerine yaklaşık 1 km uzaklıkta bulunan su deposunun üzerine çıkarak canlı derslere katılmaya çalıştıkları görüntüler hepimizin vicdanlarını sızlatmıştır. Çocuklarımız uzaktan eğitimle birlikte internet ve tablet yokluğu nedeniyle mağdur durumdalar.” ifadelerini kullandı.


“Aşı Yaptıramadığınız Çocuklarımızı En Azından İnternetle Buluşturun”

Eğitimde fırsat eşitsizliğinin yaşandığını ve yaşanan bu eşitsizliğin ortadan kaldırılması için harekete geçilmesi gerektiğini söyleyen Tutdere önemli bir çağrıda bulundu. “Cumhurbaşkanına ve bakanlıklara buradan açıkça çağrıda bulunuyorum. İkinci dönem başlamadan öğrencilerimizin internet ve tablet ihtiyacını karşılayın. Aşı yaptıramadığınız çocuklarımızı en azından internetle buluşturun.” dedi.