Haber-Metin HARIKÇI

Hayırsever Taşar ailesini bir kez daha tebrik ettiğini dile getiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; “Edindiğim bilgilere göre Hasan Taşar beyefendi uzun yıllardır İstanbul’da yaşamasına rağmen memleketinden hiçbir zaman kopmamış, doğup büyüdüğü topraklara yapılacak hayır işlerinde elinden geleni yapmış birisi. Memleketine çok güzel iki okul yaptırarak büyük bir hayra vesile olmuştur.

2019 yılında yapımı tamamlanan ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Hasan Taşar İmam Hatip Ortaokulunun ardından bu kez eşinin adına yaptırmış olduğu Hatice Taşar Özel Eğitim Uygulama okulunun açılışını yapmak bizlere nasip oldu. Hasan Taşar amcamız başta olmak üzere Taşar ailesini bir kez daha tebrik ediyorum. Allah hayırlarını kabul eylesin” şeklinde konuştu.

Adıyaman’a iki güzide eser kazandıran Taşar ailesine teşekkür ettiğini dile getiren TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın; “Hasan Taşar ağabeyimiz uzun yıllardır İstanbul’da ailesiyle birlikte yaşamakta. Ancak kendisi hiçbir zaman Adıyaman ile bağını kesmedi. Özellikle engelli kardeşlerimize her zaman elini uzatarak onlara tekerlekli sandalye yardımlarında bulundu, Ramazan aylarında yardım kolisi, Kurban Bayramında ihtiyaç sahiplerine et dağıtımı yaparak Adıyaman halkının gönlünde taht kurmuştur.

2019 yılında yapımı tamamlanan ve hizmete giren Hasan Taşar İmam Hatip Ortaokulunun açılışı ayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı, ardından kendi eşinin adına bir okul daha yaptırdı. Hatice Taşar Özel Eğitim Uygulama okulunun açılışını bugün milli eğitim bakanımız ile birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Rabbim hayırlarını kabul eylesin, memleketini hiçbir zaman unutmayan, her fırsatta memleketi için elini taşın altına koyan değerli büyüğümüz Avukat Hasan Taşar ağabeyimize ve bugün bizlerle birlikte olan oğlu Tarık Taşar ve ailesine bir kez daha teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul eylesin” dedi.

Açılış törenine bakan Özer’in yanı sıra TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Kuştepe, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, Hasan Taşar’ın oğlu Tarık Taşar, Okul idaresi ve Taşar ailesinin mensupları katıldı.

Açılış töreni sonrası Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Adıyaman’a ikinci okulu kazandıran Taşar ailesini tebrik ederek, Avukat Hasan Taşar’ın oğlu işadamı Tarık Taşar’a teşekkür belgesi takdim etti.