37’nci Olağan Kurultay kapsamında bugüne kadar 30 il kongresini tamamlayan CHP, Ankara İl Kongresi’ni Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Mevcut İl Başkanı Rıfkı Güvener’in aday olmadığı kongrede, 15 sandıkta kayıtlı 645 delegeden 496'sı oy kullandı. Seçime tek aday olarak giren Ali Hikmet Akıllı, geçerli 315 oyu alarak CHP Ankara İl Başkanı seçildi.

CHP Ankara il yönetiminde yer almaktan büyük sevinç duyduğunu ifade eden hemşehrimiz Alı Rıza Çalış; “Uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde yer alan birisi olarak şimdiye kadar çizgimizden ödün vermeden partimiz için elimizden geleni yaptık. Bizim için illaki bir makam, mevki veya bir başkanlık olsun beklentimiz olmadı. Her zaman partimizin bir neferi olarak elimizden geleni yaptık. Türkiye geneli olduğu gibi Başkent Ankara’da da büyük bir coşku içerisinde 37. Olağan il kongremizi gerçekleştirdik. Yapılan oylama sonunda Ali Hikmet Akıllı il başkanlığına seçildi. Şahsıma da il yönetiminde yer verilmesi beni mutlu etmiştir. Ali Hikmet Akıllı başkanımız başta olmak üzere yönetimde yer alan arkadaşlarımıza destek veren, bu görevi layık gören partimizin her ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Dedi.