TPAO Konferans salonunda yapılan kongreye Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, STK Temsilcileri ve partililer katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, "Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece hiçbir engel bizi yolumuzdan döndüremeyecektir. Partimizin girdiği bütün seçimleri alnının akıyla başarılı bir şekilde kazanmasının en yegane temeli teşkilata verdiği önemdir. Partimizin gençlerin sesine kulak vermesi, siyasetin ötesi olarak görmesi, onları karar alma mekanizmasında yer vermesidir. Oku, düşün, uygula, neticelendir anlayışı kendisine ilke edinmiş AK Gençlik, partimizin haykıran sesi, bayrak tutan eli, kapı kapı gezen neferi, dimdik duran gençliğidir. Kutlu yürüyüşümüzün, davamızın lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Yaklaşık 2 yıldır icra ettiğim İl Gençlik Kolları Başkanlığını, Rabbim istedikçe, ömrüm vefa ettikçe bu davaya hizmet etmekten biran dahi geri durmayacağım" ifadelerini kullandı.

Kongrede konuşan Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise "AK Parti il başkanı olarak yola çıktığımız o günden beri sizlerle beraber yürüdük. Bazı gençler, sonradan yaşlandılar. Bende bir zamanlar gençtim. Her seçimde size güvendik. Her referandumda size dayandık. Bugüne kadar bizleri çok şükür mahcup etmediniz. Her zaman AK Partiyi yukarılara taşırken Adıyaman'ın gururu oldunuz. Böyle bir AK Gençlikle, böyle bir Adıyaman gençliği ile bende gurur duyuyorum. Sizden sonra gelen gençlik te daha ileriye doğru götürecektir. Bu gençlik Türkiye'nin yarınlarını kuracak gençliktir. 15 Temmuz'da hain darbe girişimine karşı bu geçlik "dur" dedi. Bundan sonra da gençlerimizle çok güzel çalışmalarımız olacak. Ben şimdiden 5. Olağan İl Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan ise şöyle konuştu: "Kongrelerimizi tamamlıyoruz. Çalışmalarımızda yeni bir aşamaya geçiyoruz. Bundan sonra mahalle başkanları, köy başkanları ve sandık görevlileri ile 2019'daki tüm seçimlerde Türkiye genelinde yüzde 50+1 dedik ama Adıyaman rekorlar kırıyor. Adıyaman dereceler yapıyor, bu yeni dönemde 2019'da kendi rekorumuzu kırmak için, yeni dereceler yapmak için beraber çalışacağız"

- BU TABLO BENİ GURURLANDIRDI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da "Adıyaman ilk gençlik kollarımızın 5. Olağan kongresinin Adıyaman ve Türkiye ye hayırlı olmasını temenni ediyorum. Burada gördüğüm tablo beni çok gururlandırdı. Adıyamanlıların gençleri bugün muhteşem. Türkiye'de siyaset gençleşiyor.  Sayın Cumhurbaşkanımız da siyasi yaşamı boyunca siyasetin her kademesinde görev almış olması nedeniyle siyasette gençliğin önemini en iyi bilenlerden birisidir. Siyasetin en alt kademesinden, Belediye başkanlığına oradan, Başbakanlığa ve ardından da aziz milletimizin büyük teveccühüyle  Cumhurbaşkanlığına kadar geldi. Bunları başarırken de gençlikle birlikte yürüdü, her zaman gençliğin yanında oldu. Her zaman gençliğe önem vermekte, iyi bir gençlik yetişmesi için çaba sarf etmekte.”Dedi.

- GENÇLİK ÖNEMLİ
Adıyaman’da gördüğü coşku karşısında çok duygulandığını ve kendisinin gençlik kollarında görev aldığı yılları hatırladığını ifade eden Bakan Bak, şunları söyledi:

"Bende gençlik kollarından geldim. Sandığın ne demek olduğunu, siyasette gençliğin ne demek olduğunu çok iyi bilen biriyim ve çok iyi slogan atarım. Siyasette gençliğin önemini bilen biriyim. O nedenle sayın başkan bana AK Parti Adıyaman Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi var, sizi de aramızda görmek istiyoruz dediklerinde koşa koşa geldim. İyi ki gelmiş, iyi ki bu salonda geleceğimiz olan, gelecekte siyasete yön verecek olan Adıyamanlı gençlerin bu coşkusuna ortak oldum. Adıyamanlı gençlerimizle gurur duydum. Adıyaman’ın her seçimde nasıl rekorlar kırdığını şimdi daha iyi anlıyorum. Ben Rize ili Güzelsu ilçesinin evladıyım. Seçimlerde bizim rekorumuzu Sincik ilçemiz elimizden alıyor. Buradan bir kez daha Adıyamanlı ve Sincikli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Sincik ilçesini yakalamak için çok çalışacağız. Bu vesileyle Çay’ın başkenti, yağmurun başkenti, Karadeniz’in güzel şehri Rize’den Adıyaman’a kucak dolusu selamlar getirdik.”

- ADIYAMAN, 2019'A HAZIR
Kongre salonunda gördüğü büyük coşkunun Adıyaman’ın şimdiden 2019 seçimlerine çok iyi hazırlandığını gösterdiğini  belirten Bakan Bak, “Adıyaman gençleri 2019 seçimlerine şimdiden iyi hazırlanıyorlar şimdiden tempo çok güzel, ben inanıyorum ki 2019’da Belediye seçimlerinde, milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeni rekorlar kıracaksınız. Buna yürekten inanıyorum.  Adıyaman her herşeyin, her türlü hizmetin en güzeline layık. Spor konusunda Adıyaman’a ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Adıyaman her şeyi hak ediyor. BAL liginde mücadele eden Adıyaman 1954 spora başarılar diliyorum, şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum. Adıyaman 1954 spor’u daha iyi yerlerde, üst liglerde görmek en büyük temennimizdir.  Yolları açık olsun. Adıyaman’ı ve Adıyamansporu çok iyi bilen biriyim. İnşallah elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

- ASKERİMİZ KENDİ SİLAHIMIZLA ALÇAK TERÖRİSTLERİ ETKİSİZ HALE GETİRİYOR
Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatına da değinen bakan Bak, “Afrin operasyonu devam ediyor, cephede askerimiz bizim ürettiğimiz silahlarla alçak teröristleri etkisiz hale getiriyor. Biz sınırlarımızda terör devleti kurulmasına asla müsaade etmeyiz. Mehmetçiklerimiz sizlerin dualarıyla cephede ülkemizi, var güçleriyle savunuyor. Sayın Cumhurbaşkanımız siyasette birileri gibi manşetlerle gelmedi, birileri gibi kasetlerle gelmedi, komplolarla gelmedi. Her zaman milletiyle beraber yürüyerek geldi. Sandıkları parçalaya parçalaya, engelleri aşa aşa geldi. Dolayısıyla O siyasetin ustası, Milletin adamı, Yiğit Adam. Yurt dışında dışişleri komisyon üyesi iken, Nato parlamenter Asamblesi Türk Delegasyonu başkanı iken  milletvekilleriyle görüşüyoruz. Milletvekilleri bize şunu diyorlardı Recep Tayyip Erdoğan’a iyi bakın. Onun sadece sizin ihtiyacınız yok, ona bizimde ihtiyacımız var diyorlardı. Neden şimdi bunu çok iyi görüyoruz, Arakan’daki Müslümanlara yapılanlar. Küdüs’te yapılanlar ortada. Sadece Türkiye’nin değil,  Tüm mazlum coğrafyadaki ümmetin umudu Recep Tayyip Erdoğan, işte o yüzden biz Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yol yürümekten, onun yol arkadaşı olmaktan gurur duyuyoruz. Çünkü milletin adamı, milletin içinden gelen, Siyasette gençlerin önünü açan, bir lider. Birleşmiş milletler toplantısında dünya 5 ten büyüktür demişti. ABD Başkanının almış olduğu hukuksuz ve geçersiz karar vardı ve yine bunun karşısında dimdik duran milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan vardı. O karar Birleşmiş milletler toplantısına taşındı ve 128 ülke Trump’un kararını ret etti. Buda şunu gösteriyor ki artık dünya eski dünya değil, dünya değişiyor. Bu değişen dünyada da şimdilerde güçlü Türkiye’nin ayak sesleri geliyor. Bunu da gençlerimizle birlikte daha iyi başaracağız.” Şeklinde konuştu.

- AKLINIZI KİRAYA VERMEYİN

Konuşmasında gençlere bazı tavsiyelerde bulunan Bakan Bak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Artık bu çağ bilgi çağı, bilgi bu çağda en güçlü kuvvet. Ne yaparsak yapalım, hangi meslekte olursak olalım en iyisi olalım. Sonra mutlaka bir yabancı dil öğrenin. Bizim bilgi donanımlı gençliğe ihtiyacımız var. Aklımızı asla kiraya vermeyelim. Milletimiz için kullanalım. Bizim aklımız bize yeter. Çok çalışacağız, merhametli olacağız, toplumda sosyal  projelere destek olacağız, yaşlılara hürmet, saygı göstereceğiz. Yaşlılarımızı baş tacı yapmalıyız, Merhametli olacağı, vefalı olacağız, bizim toplumumuz vefalıdır, şefkatlidir, insanları sever, bizde böyle bir gençliği istiyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın dediği gibi merhametli olacağız, bilgili olacağız, bugün burada gördüğüm bu tablo Adıyaman gençliğinin bunu en güzel şekilde gerçekleştirdiğine şahit oluyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Oğuz Başkanla Adıyaman Mutlu, Türkiye Mutlu, yolumuza devam ediyoruz. Allah hayırlı uğurlu eylesin. 
Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır, dünya düşman olsa da Adıyaman senden yanadır, Türkiye senden yanadır. Allah bizden yanadır, yolun sonuna kadar, Recep Tayyip Erdoğan. Kongremiz hayırlı, yolumuz açık olsun” 

- OYUNLAR EKSİK OLMUYOR

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise "Türkiye gerçekten ciddi bir çemberden geçirilmeye çalışılıyor. İçeriden fitne fesat odakları boş durmuyor. Dışarıda Türkiye üzerinde oyunlar eksik olmuyor. Biri bitiyor, yeni birisi başlıyor. Bir oyun, bir senaryo devam ederken, bundan sonraki plan ne olur diye onun hesabını yapıyorlar. Bunu bileceğiz. Çünkü birileri o geçmiş medeniyeti oluşturan 600 yıl adaletle hükmeden bu Türkiye’nin güçlenmesinden, büyümesinden rahatsız. Türkiye’nin o zalimlere karşı dik durarak bütün mazlumları göğüslemesinden rahatsız. Birileri bu milletin yeniden uyanmasından rahatsız. Yeniden dirilişe geçmesinden rahatsız çünkü onlar biliyor ki Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan bütün milletin yegane umududur. Tüm mağdurların, tüm mazlumların yegane umudu ve şuan bu bölgede yıkılmayan son kaledir, tek kaledir. İşte o kaleyi yıkmak için içeriden ve dışarıdan türlü oyunlar, roller değişsede oyuncular değişsede ama oyun hep aynı oluyor. Hep senaryo, hep senaryoda figüranlar değişiyor. Bunun adı farklı farklı terör örgütleri oluyor. Ama bizleri bir şekilde sindirmeye çalışıyorlar. Türkiye hedeflerinden saptırmaya çalışıyorlar"dedi.

-2023 HEDEFLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

2023 hedeflerini gerçekleştireceklerini dile getiren Aydın, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz 2023 demiştik. Biz dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olacağız dedikçe, biz o zalimlere dünya 5’den büyüktür dedikçe, onlar hop oturup hop kalkıyorlar. Çünkü dünyada zalime ses çıkaran başka lider yok. Başka maalesef ülke de kalmadı. Böyle bir durumda milletin yeniden dirilişine kendine gelmesinden ciddi rahatsız olanlar var. Türlü türlü terör örgütleri ile bizi yenmeye çalıştılar. Alfabede harf bırakmadılar. PKK, PYD oldu, şu oldu, bu oldu, her geçen gün yeni bir terör örgütü Elkaide, İşid oldu hiçbir şey önemli değil ama hedef büyük ve güçlü Türkiye’ydi. İçeriden yıkmaya çalıştılar. Olmadı demokrasi ile sandıkla sonuç alamadılar. Girilen her seçimde kaybettiler. Bu sefer antidemokratik yollarla devirmeye çalıştılar. Gezi, 17-25 Aralık dediler olmadı, 15 Temmuz'da bu millet üzerinden tankları yürütmeye çalıştılar. İşte bu kadar çirkinleşen, bu kadar ahlaksızlaşan, milletine yabancı olan unsurlarla beraber hareket edenlerin sonunu bu millet, bu gençlik 15 Temmuz'da gününü gösterdi onlara"