Geçtiğimiz haftalarda yaşanan Yen Zelanda Müslüman katliamı ve sonrasında yaşananlar biraz dikkatleri cezbediyor.

Bir taraftan Yeni Zelanda’nın adını kurtarma telaşına düşmüş olan ve suçüstü yapılan bir toplumun reaksiyonlarını gözlerken aynı anda din değiştirerek İslam’ı tercih edenler de var.


Bir anlamda belki resmi rakamlar olmadığı için abartı olarak değerlendireceğimiz rakamlar telaffuz edilirken bir başka açıdan bütün bunlara gaz alma operasyonu diyesim de geliyor. Çünkü adamlar suçüstü oldular ve Müslümanlar reaksiyonlarında haklılar. İşte bu nedenle şimdi ön alma çabası içerisindeler diye düşünüyorum.

 

Sosyal medyada birçok güzellemeler yapılırken aynı toplumun diğer fertleri Ortadoğu'da, Afrika'da, Asya'da kısaca Müslümanların yaşadığı diğer bölgelerde kan kusturmaya devam ediyorlar.

Evet, Müslüman olanlar olmadı değil, İslam’a ilgi yoğunlaşmadı değil belki de sırf bu yüzden bile ön alma çabası içerisine girmiş olabilirler. Netice İngiliz sömürgesi içerisinde bulunan ve artık İngiliz Milletler Topluluğundan sayılan ve İngiltere’nin atadığı vali tarafından yönetilen bir ülke Yeni Zelanda...


Evet, güzel reaksiyonlar var elbette ama İngilizler bir taraftan Müslümanlar üzerine korku yaymaya çalıştılar lakin kantarın topuzunu önemli ölçüde kaçırdıklarını görünce dümeni doğrudan yönetmeye karar verdiler gibi geliyor.


 

Belki bir kısmınız bana sitem ederek önyargı ile suçlayacaksınız ama bütün bunlar bir birikimin getirdiği yorumlardır. Tarihi tecrübeler dikkatli olmamız gerektiği hususunda yeterince vesikalarla doludur.

Örneğin Abdülhakim Arvasi Hazretleri de İngilizler hakkında önemli uyarılarda bulunuyor. Dolayısıyla "Gün Batıdan Doğuyor" demek için henüz erken olabilir. Lakin verilerde ciddi bir ivme olursa bu yorumumuzu da güncelleme gereği duyabiliriz. Ancak, Henüz görünen Ön Alma Operasyonudur, Hepsi Bu...