Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜFAD ve Denizli Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle, Deprem Bölgesinde yaşayan çocuklarımıza yönelik olarak hayata geçen, “Birlikte Güçlüyüz Geleceğin Yıldızları Futbol Şenliği”, Denizli’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Kortej yürüyüşü ile başlayan ve üç gün boyunca süren müsabakalarda çocuklar sahaya çıktı. Proje kapsamında müsabakalar dışında paneller ve kültür gezileri yapıldı. Önceki gün Pasvak’ta yapılan gala yemeği ve düzenlenen kapanış töreniyle proje son buldu.

22 İLDEN 264 SPORCU YEŞİL SAHADA TER DÖKTÜ

Doğan Seyfi Atlı ve Kınıklı Futbol Sahalarında yapılan futbol şenliğinde deprem bölgesindeki 11 ilden gelen çocuklar ile o illere ‘Kardeş İl’ olarak seçilen 11 ilden toplam 264 sporcu ter döktü. Tüm proje katılımcıları GSB Denizli öğrenci yurtlarında konakladı. Projede tecrübeli teknik adam Mesut Bakkal ve Hakem Ümit Öztürk gibi isimler çocuklara tecrübelerini aktardı.

Nihat Zeybekçi Kültür Merkezinde yapılan ödül töreni programında projeye katılım gösteren tüm çocuklara katılım belgeleri ve madalyaları takdim edildi.

“TURNUVA DEPREM SONRASI ÇOCUKLARIMIZA PSİKOLOJİK KATKI SUNDU”

6 Şubat tarihinde bölgemizde meyadana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan deprem en çok çocuklarımızı etkiledi.

Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Gençlik ve Spor il Müdürlüğü ile TÜFAD’ın katkılarıyla Denizli ilimizde organize edilen ‘Birlikte Güçlüyüz’ Projesi, ‘Geleceğin Yıldızları Futbol Şenliği’ turnuvasına Adıyaman’ı temsilen depremzede çocuklarımızdan oluşan takımımızla iştirak ettik.

İlk günden son güne dolu dolu geçen turnuvada çocuklarımız yeşil sahada ter dökerken, müsabaka sonrası katıldığımız geziler sayesinde çocuklarımız unutulmaz anlar yaşadı.

Depremden oldukça etkilenen çocuklarımız için düzenlenen bu turnuva çocuklarımıza psikolojik katkı sundu. Bu vesileyle turnuvanın düzenlenemesinde emeği geçen Denizli Valiliğine, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, TÜFAD Genel Başkanmıza,TÜFAD Denizli Şubesi Başkanı Bülent Fil'e, Spor Ege Derneği Başkanı Burak Öztürk'e, turnuvada görev alan herkese şahsım ve ilim adına teşekkür ediyorum.