Bilindiği üzere bir çok hastalığın sebebi beynimiz tarafından gerçekleştiriliyor.
Yani hastalıkların çıkış yeri beyin. Onu sağlıklı beslep ve düzenli egzersiz yaptığınızda bütün kötü koşulları ortadan kaldırmış oluyoruz.

 

Egzersiz yaparken daha fazla oksijene ihtiyacınız vardır. Bu nedenle kalp atış hızınız daha fazla kan pompalamak için artar. 6 ay düzenli idman yaptığınızda vücuda yoğun kan pompalaya bilmek için kalp büyür. Bu sürecin bir sonucu olarak vücuda daha fazla kan ve oksijen gönderilir..
 

Egzersiz esnasında beyne daha fazla besin ve oksijen gittiği için beyindeki iltihabı ve serbest radikalleri de azaltmış olur.
Vücudun ve beynin süpürgesi olarakta düşüne biliriz sporu... 
Vücut spor esnasında dopamin ve seratonin hormonu salgılar buda beyindeki sinir iletilerini yenilemeye kişinin kendini daha rahat ve güvende olduğunu hissetmesinde yardımcı olur..

 

Yani sinir hastalarının aldığı depresyon ilaçlarından daha etkilidir spor.. 
Düzenli bir yıl boyunca idman yapan bir birey artık sporun bağımlısı olmuş olur.
Vücuta düzenli kan akışı, beyne bol oksijen ve besin gitmesi, mutluluk hormonunun sürekli salınmasından dolayı kişi artık çok güzel bir bağımlılık elde etmiştir. Bireyin kendini daha mutlu  ve zinde hissetmesi bu işi vazgeçilmez kılıyor.

 

Ne olursa olsun haftada 3 gün 25 veya 30 dakika aerobik idman ekleyin hayatınıza.
Zihninizin keskinleşmesi mutluluk hormonunun düzenli salınması ve en önemlisi de sağlığınızı koruması için muhakkak spor spor spor yapın...

Fitness antrenörü ve yaşam koçu 

Halil çoban..