Beslenme hakkında herkesin doğru bildiği yanlışlar vardır. Hangi Sporcum ile konuşsam beslenmemde sıkıntı yok çok güzel besleniyorum diyor..

Biraz içeriğine girince bakıyorum aç kalmayı kilo vermek için abur cubur tıka basa yemeyide kilo almak için doğru yol olduğunu zannediyorlar.

Bir kısım da varki en kötüsü herşeyin farkında biliyorlar ama uygulamaya gelince uygulamıyorlar. Buda yetmezmiş gibi hocam tıpkı sizin dediğiniz gibi besleniyorum ama nedense hiç bir değişiklik olmuyor..

Örneğin kilo vermek isteyen bir sporcuma nelerin yenmesi nelerin yenmemesi gerektiğini yazdıktan sonra 2 ay geçmesine rağmen hiç bir değişiklik olmadığını görünce oturup konuşuyorum kendisiyle. Antrenmanlarını ben yaptırdığım için idmanlar dan kaçışın olmuyor hakkını veriyorsun..

Kan testlerinde temiz çıktı herhangi bir sorun yok. Burada elimizde kalan beslenme, demek ki beslenmeye dikkat etmiyorsun.. Hemen yan yatıp çamura batmaya başlıyor.. Ne tesadüftür 1 saat sonra Sporcum arkadaşıyla sohbet esnasında gecen hafta böyle tatlıları yedim, dün geceyarısından sonra kriz geldi böyle köfteleri gömdüm. Diye konuşmalar geçerken duyuyorum...

Değerli okurlarım içinde olduğunuz 1 tanecik vücudunuz var ve o giysinizin geniş bir çuval gibi giymek mi yoksa sıkı ve fit bir giysimi giymek istersiniz.

Herkesin fit dediğini duyar gibiyim.

Beslenmenizde dengeli

Protein

Karbonhidrat ve

Yağ

Almak zorundasınız..

Yağ yakmak veya kilo almak isteyenler için bu denge şart..

Burada amaca göre bu dengelerin oranları değişir sadece ama muhakkak Azda olsa hepsinden tüketmek zorundasınız değerli okurlarım. Protein, karbonhidrat ve yağın nekadar önemli olduğunu bir sonraki köşe yazımda değineceğim..

Toparlayacak olursak..

Kişi günlük ne kadar protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağları ne oranda kullanacağını hesaplaması için bir profesyonel destek almalarını öneriyorum..

Aksi taktirde geri dönülmesi imkansız hastalıklara davetiye açabilirsiniz..

Kısacası beslenmene dikkat et, düzenli spor yap sağlıklı ve kaliteli yaşa....

Halil ÇOBAN

Yaşam koçu

Vücut Geliştirme ve Fitness antrenörü