Vücudumuz bilindiği üzere hareket üzerine yaratılmıştır. Hareket ettikçe vücut enerji harcar hormonlar salgılanır ve vücut direnç kazanır. Buda hastalıklara yakalanmamızı engeller.

Bu yüzden vücudumuzun yakıtı olan karbonhidrat protein ve sağlıklı yağları dengeli bir şekilde tüketmeliyiz. Bunu da şu ana temellere bakarak dikkat etmeliyiz.

1. Yapay şekerlerden uzak durmalıyız. Bunlar...{ çay şekeri, mısır şurubu,} ve bunlardan yapılan tüm şekerli ürünlerden uzak durmalıyız.

2. Beyaz ekmekten uzak durmak.. Bunun yerine alternatif olarak {kepekli, çavdar ve tambuğday} ekmeklerini kullana bilirsiniz..

3. Gazlı içeceklerden uzak durmalıyız.

Bu 3 ana temel kurallara uyduktan sonra sağlıklı tekli doymuş ve çoklu doymuş yağ asitleri içeren kuru yemişleri de (fındık, ceviz, yerfıstığı. Badem, kuru üzüm ve kayısı 30 gr) olmak kaydı ile ara öğünde tükettikleri taktirde vücudumuzun yağ dengesini de koruyup düzenli yağ yakımını devreye koymuş oluruz..

Burada doğru bilinen yanlışlardan bir tanesi de sporcularımız gün boyu sürekli aç kaldığını ve hiç bişey yemediğini ama buna rağmen hiç kilo veremediğini söylemekteler...

Bunun başlıca sebebi vücut çok uzun süre aç kaldığımda vasopresin hormonu salgılanır ve vücut su tutmaya başlar. Çünkü vücut kendini korumaya programlanmıştır. Bizler yanlış beslenerek ve kendimizi çok uzun süre aç bırakarak Maalesef metabolizmanızı bozarak diyeti bırakır bırakmaz daha fazla kilo almamıza neden olmaktadır.

İşte bu yüzden sabah öğle akşam yemeklerimizi düzenli ve söylediğimiz 3 ana temel kurallara uyduktan sonra hayatınıza düzenli bir şekilde günde 45 dakika cardio vasküler çalışmada ekleyince sonuç mükemmel olacaktır.

Not. Akşam yemeğinizi saat 19:30 geçmeyecek şekilde yemenizi öneriyoruz...

SLOGANIMIZ... Bağışıklık sistemini güçlendirmek için spor yapın sağlıklı kalın...

Saygılar..

Fitness antrenörü ve yaşam koçu Halil ÇOBAN