Belediye Düğün Salonunda yapılan kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Divanın oluşturulmasıyla devam eden kongrede Divan Başkanlığına Mehmet Murat Koca, Başkan vekilliğine Hakan Doğan katip üyeliklerine ise Berfin Şeyma Gezer, Hayrettin Özdemir ve Ümmü Şerbetçi seçildi.

Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını dile getiren başkan İmdat Yıldırım; “ 25 Ekim 2017 yılında Türk siyasetine bir güneş gibi doğan İYİ parti ve Genel Başkanımız sayın Meral Akşener, ülkemiz için bir umut ışığı olmuştur. Tam 5 yıl önce demokrasi mücadelesinde, elimizde şanlı bayrağımızla çıktığımız bu serüvende millet ve memleket davasına imanla yürüdüğümüz dikenli yolda tek yürek olup hep beraber tüm Türkiye'ye seslendik. El ele omuz omuza verip dedik ki, artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü artık biz varız, artık İYİ Parti var ve öyle de oldu. Biz bugünlere kolay gelmedik. Attığımız her adımda engellemek isteyenler oldu. Sesimizi kısmaya, yolumuzu kesmeye çalışanlar oldu. İftira atanlar, yalancılar oldu. Ama biz yılmadık yıkılmadık, yapılamaz denileni yaptık, değişmez denileni değiştirdik, milletimize yeniden umut olduk, çünkü yolumuz demokrasi yoludur, yolumuz adalet yoludur, yolumuz hak yoludur hakikat yoludur. Biz bu yola milletimiz için, Türkiye için, hak hukuk ve adalet için çıktık ve ilk günkü azimle, ilk günkü aşkla yürümeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

İyi Partiye ve Besni’ye yakışır bir kongre gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını dile getiren İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan; “Demokrasi adına beş yıl boyunca çok büyük mücadele verildi. Şayet 15 Milletvekili bize geçmemiş olsaydı partimizle ilgili seçime giremezsiniz kararı alacaklardı. 15 Fedakar milletvekilimizin aramıza katılmasıyla birlikte seçime girebilirsiniz kararı aldılar. Genel başkanımız il başkanlarıyla yapmış olduğu toplantıda bilsek ki bir ilçe belediyesini bile kazanamayacağımızı bilsek bile Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifak yapacağız dedi. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Kongre sürecimiz devam ediyor ve bugün Besni ilçemize ve Partimize yakışır bir kongreyi gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Kongremizde yeniden göreve seçilen İmdat Yıldırım başkanıma ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimde mevcut başkan İmdat Yıldırım yeniden başkanlığa seçilerek güven tazelerken yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; “Ali Bana, Fevzi Kılınç, Vakkas Kilinç, Necmettin Ocakçı, Fikret Karaca, Canan Özbay, Ahmet Sermes Karadayı, Burhan Şahin, Ekrem Kılınç, İbrahim Ertaş, Memet Yıldız, Cumali Duman, Nurettin Karalar, Mehmet Öztürk, Ahmet Polat, Özkan Çeçen, Ömer Aydıngüzel, Turgay Bozan, Semra Doğan ve Müjgan Tümer