Bir Düğün salonununda düzenlenen Proje Tanıtım programına Büyük Birlik Partisi MYK Kurul Üyesi Şüayiyip Bozkurt, BBP Antalya İl Başkanı Mustafa Yılmaz, İl Başkan Yardımcısı Sedat Ok, BBP Patisi Serik İlçe Başkanı Ramazan Durur, Belediye Meslis üyesi adayları, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve okunan İstiklal marşının ardından BBP Serik Belediye Başkan adayı Enver Aputkan kısı bir selamla konuşması yaptı.

Başkan Akuptan Konuşmasında; “Şehrine hizmet etmek isteyenin, mutlaka ve  mutlaka projeleri olmalı, görev yapıtğı süre içerisnide şehrini geliştirecek, güzelleşitrikeek, imar edecek daha güzel yaşanır bir hale getirecek projeler olması lazım. İşte sizlerin takdiri olur yendien yetkiyi bizlere verdiğiniz zaman 2024-2029 yıları arasında tercihiniz  ben ve ardaşlarımıdan yana olursa sadece düşündüğümüz bir kısım projeleri sizlerle, halkımızla ve basınımazla paylaşmak istedik, inşallah verilecek olan karar, yapılacak olan projeler, çalışmalar ilçemize hayırlı olsun diyorum.” Dedi.

Konuşma sonrası sinevizyon gösterisi eşliğinde Başkan Aputkan 2024-2029 yılları arasında Serik ilçesine kazandırmayı düşündüğü Projeleri tek tek tanıttı. İşte o projeler;

1.GEDİK MEYDAN PROJESİ :

Gedik mahallemizde Gedik ilkokulunun güneyindeki alanımızı dostlar koruluğu parkımıza yürüyüş yoluyla birleştirerek yaklaşık 5 Bin M2’lik vatandaşlarımızın dinlenebileceği, sergi, sunum, sosyal, kültürel etkinliklerin yapılabileceği bir meydanı ilçemize kazandıracağız.

2-KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVLERİ:

İlçemizin Cumhuriyet Mahallesi, Kökez Mahallesi ve Yeni mahallede vatandaşlarımızın çocuklarını gönül rahatlığı ile gönderecekleri güvenli, eğitime önem veren, kreş ve gündüz bakımevlerini hayata geçireceğiz.

3-BOĞAZKENT MESİRE ALANI İKİNCİ ETAP:

Boğazkent’te daha önce hizmete açtığımız yaklaşık 85 BİN M2 içerisinde Karavanpark, Mesire alanı, Restoranların bulunduğu alanın kuzeyindeki Acısu kenarına yaklaşık 23 Bin M2’lik ikinci etap Mesire alanımızı bölgemize kazandıracağız. 

4- BOĞAZKENT KÖPRÜÇAYI KENARI PROJESİ:

Acısu’dan Köprüçayına kadar olan Boğazkent sahil bandımızın kullanım hakkı 10 yıl boyunca Belediyemize yani halkımıza aittir. Bu sahilin Köprüçayı ile kesiştiği yaklaşık 120 BİN M2’lik alanımıza içerisinde karavanpark, mesire alanı, büfeler ve otopark alanlarının bulunduğu halkımızın nefes almasını sağlayacak projemizi bölgemize kazandıracağız.

5- CUMALI KADIN ÇOCUK AKTVİTE MERKEZİ :

Kadınlarımızın ve çocuklarımızın rahatça vakit geçirebileceği, içerisinde Sauna, Fitness, spor ve oyun alanlarının olacağı yaklaşık 14 bin M2’lik alanda Aktivite merkezimizi halkımızın hizmetine sunacağız.

6-CUMALI SEMT SPOR KOMPLEKSİ:

Tasarlamış olduğumuz yaklaşık 16 bin M2’lik alan içerisinde Voleybol, Basketbol, Tenis ve Semt Futbol sahaları, Koşu ve Atletizm Parkuru, çocuk ve yetişkin spor alanlarının olacağı Semt Spor Kompleksimizi ilçemizin hizmetine sunacağız.

7-SOSYAL TESİS VE MİSAFİRHANE:

Boğazkent Mahallemizde, halkımız ve ilçemize gelen misafirlerimizin nezih bir ortamda dinlenme ve konaklamalarına imkan sağlayacak ilçemize yakışır sosyal tesis ve misafirhanemizi hizmete sunacağız.

8- KADRİYE MESİRE ALANI:

Kadriye mahallemizde Recep Özer Caddesi sonunda bulunan Acısu kenarında halkımızın dinlenebileceği, ailesiyle birlikte vakit geçirebileceği, yaklaşık 20 bin M2 büyüklüğündeki  mesire alanını hizmete açacağız.

9- KADRİYE GÜREŞ ALANI

Geleneksel Ata sporumuz olan Yağlı Güreşlere destek vermek amacıyla Başpehlivanlar yetiştirebileceğimiz antrenman ve müsabakaların yapılabileceği yaklaşık 12 bin M2’lik  Yağlı Güreş alanımızı İlçemize kazandıracağız.

10-AKBAŞ GÖLETİ MESİRE ALANI:

İlçemizin güzelliklerinden biri olan Akbaş Göletimizin çevresinde doğa ile iç içe nezih bir ortamda halkımızın ailesiyle birlikte nefes alabileceği, dinlenebileceği bir mesire alanını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

11-BELEK MESİRE ALANI :

Belek Beach Parkın kuzeyinde yer alan, kulanım hakkı 20 Yıllığına belediyemize yani halkımıza tahsis edilen yaklaşık 95 bin M2’lik Ormanlık alanda; Lokanta, yürüyüş yolları ve çocuk oyun alanlarının yer aldığı halkımızın keyifle vakit geçirebileceği mesire alanımızı hizmete sunacağız.

12-SERİK DOĞU GİRİŞİ D 400 ÜZERİ PLAN ÇALIŞMASI :

Üretici ve yatırımcılarımızın ihtiyaç duyduğu Ticaret ve Depolama alanlarına imkan sağlayacak Yaklaşık 670 BİN M2’lik alan için 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı belediyemiz tarafından tamamlandı. Yeni dönemde bu bölgenin altyapısını, parklarını ve yollarını açarak yatırımcıların önünü açacağız.

13-KIZDERESİ ISLAH ÇALIŞMASI:

Serik merkez Adliye kavşağından Cumalı Sosyal Tesis alanına kadar yaklaşık 1.500 Metre uzunluğunda olan Kızderesi’nde çevre düzenlemesi ve Islah çalışması yapılarak daha güzel bir görünüme kavuşturacağız.

14-ÜRETEN BELEDİYE DEVAM EDECEK :

Çandır ve Çakallık tesislerimizde ve belediyemize ait arazilerde Buğday, Domates, Biber ve karpuz üretimlerimizin yanı sıra Park ve sokaklarımızı güzelleştirmek için çim, çiçek, ağaç ve benzeri peyzaj üretimiz kapasitesi arttırılarak devam edecektir.

15-KADRİYE KAPALI PAZAR ALANI:

Kadriye bölgemize esnafımızın ve vatandaşlarımızın kışın yağmurdan, yazın güneşten etkilenmeden alışverişini yapabileceği yeni kapalı Pazar alanını halkımızın ve esnafımızın hizmetine sunacağız.

16- BİSİKLET YOLLARI:

Sağlıklı yaşama destek vermek, bisiklet kullanımını arttırmak ve güvenli bir ortamda vatandaşlarımızın bisikletleriyle dolaşabileceği hobi ve turizm amaçlı bisiklet yolları planlaması yapılacak.

17-ÇINARALTI KENT MEYDANI :

Yollarla birlikte yaklaşık 90 bin M2’lik ilçemizin simgesi konumunda olan Çınaraltı’nı daha cazip ve kullanışlı bir hale getirmek amacıyla bu alanın planlamasını yaptık, bu plan doğrultusunda Kent Meydanımız daha modern kullanışlı bir görünüme kavuşacaktır.

18-GEDİK MAHALLESİNE ALTERNATİF 20 M’LİK YOL:

İlçemizde yaşanan araç trafik yoğunluğunu azaltmak için D400 Şehirlerarası yolun alternatif güzergahı olan Belek Caddesinden-Karadayı yoluna bağlantı sağlayan yol üzerindeki 600 metrelik mesafenin planlanması tamamlandı. Önümüzdeki süreçte 20 m genişliğinde yaklaşık 2700 m uzunluğundaki yolumuz vatandaşımızın hizmetine sunulacak.

19-GEDİK MAHALLESİ YAŞLI BAKIM EVİ:

Yaşlılarımız başımızın tacıdır. Bakıma muhtaç yaşlılarımızın sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yaşam sürmeleri için, Gedik mahallesinde planlama çalışmaları devam eden 30 bin M2’lik alana yaşlı bakım evini ilçemize kazandıracağız.

20-EMEKLİLERE ÇAY OCAĞI 9 MART PARKI:

İlçe merkezimizde bulunan Tekel Oto Parkımıza ve Eski Jandarma yerine yapmış olduğumuz Çay Ocaklarına ilave olarak 9 Mart parkımız içerisine de Emeklilerimizin nezih bir ortamda uygun fiyata çay, kahve gibi içecekleri içebileceği, sohbet edip keyifli bir zaman geçirebileceği çay ocağımızı hizmete açacağız.

21-CADDE PERGOLE ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK:

Caddelerimizde vatandaşlarımızın daha rahat ortamlarda alışveriş yapabilmeleri için kaldırım üstlerine Pergole ve sokak güzelleştirme ile aydınlatma çalışmalarımız devam edecek.

22-BELEK, KADRİYE VE BOĞAZKENT MAHALLELERİMİZE DOĞALGAZ ULAŞTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ:

İlçe merkezimizde, Belek ve Kadriye mahallerimizde başlamış olan doğalgaz çalışmalarını devam ettirip, Boğazkent mahallemizi de doğalgaza kavuşturacağız.

23-VOLEYBOL VE BASKETBOL SAHALARI YAPILACAK:

Abdurrahmanlar, Belkıs, Çandır, Gebiz, Karadayı ve Yukarıkocayatak mahallelerimizde gençlerimiz için voleybol ve basketbol sahalarımızı hizmete sunacağız.

24-BELKIS MESİRE ALANI : 

Belkıs mahallemizde halkımızın hizmetine açmış olduğumuz kapalı alan ve Halil Boz parkının yanına vatandaşlarımız için yeni mesire alanı yapacağız.

25-KARADAYI MAHALLESİ ÇOK AMAÇLI KAPALI ALAN:

Karadayı mahallemizin ihtiyacını karşılayacak büyüklükte çok amaçlı kapalı alanı, Fen lisemiz yanındaki park alanımız içerisinde halkımızın hizmetine açacağız.

26-SİNEMA

Eski Cuma Pazarındaki binamızın en üst katında bulunan 4 adet sinema salonu restorasyonu tamamlanarak kafeterya ve büfelerden oluşan Sinema salonlarımız ilçemizin hizmetine sunulacaktır.

27- AŞEVİ:

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın gönüllerine dokunmak, onların güler yüzlerini görmek için kentimize bir aşevi kazandıracağız.

28-EĞİTİM KURUMLARIMIZIN VE CAMİLERİMİZİN FİZİKİ ŞARTLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ

Eğitim kurumlarımıza ve camilerimize yapmış olduğumuz bakım, onarım ve temizlik desteğimiz devam edecektir.

29- EĞİTİME TAM DESTEK

Gençlerimizi bilgili ve donanımlı bir şekilde yetiştirmek hepimizin en önemli görevidir. Bu bilinçle Üniversite Öğrencilerimize Çorba ve Çay ikramı eşliğinde huzurlu ve nezih bir ortam olan Millet Kütüphanesinde ders çalışma imkanı sunuyor, Memleketine gidiş geliş yapan öğrencilerimize ulaşım ücreti desteği sağlıyoruz.

Ayrıca okullarımız ile Adan Zye Serik, Göster Zekanı Serik, Bağımlı olma Bağlı Ol, Serik okuyor ve Serik Bilim Festivali projelerimizi düzenlemeye devam edeceğiz.

30- LİSELERE VE ÜNİVERSİTELERE HAZIRLIK YAPAN ÖĞRENCİLERE KURS

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sınava hazırlanan öğrencileri için eğitim kurslarımızı hayata geçireceğiz.

31- ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

İlçe merkezimizdeki Şehit Teğmen Fikret Dinçer Parkı içerisinde, el sanatları, müzik atölyesi, görme engelli kütüphanesi, görme engellilere özel bilgisayar eğitimi bulunan Engelsiz Yaşam Merkezini hayata geçireceğiz.

32- ROTAM SERİK

Serik ilçemizde bulunan Tarihi, Turistik, Kültürel, Doğal güzelliklerin yanı sıra ilçemizde bulunan esnafların tanıtımın yapıldığı mobil uygulamayı hayata geçireceğiz.

33-KAMUSAL OTOPARK ALANLARI

Hizmete sunduğumuz Tekeli otoparkımız gibi, İlçemizdeki kamusal alanlarımızda otopark alanları oluşturarak cadde ve sokak trafiğimizi rahatlatacağız.

34- GELENEKSEL YÖRÜK ŞENLİKLERİ, GENÇLİK  VE ÇİLEK FESTİVALİ:

Geleneksel hale getirdiğimiz Yağlı Güreş Festivali gibi, ilçemiz ve kültürümüzün tanıtımına katkı sağlayan Yörük Şenlikleri ve Çilek Festivali gibi sosyal faaliyetlere öncelik vereceğiz. Ayrıca gençlerimizin de sosyal aktivitelere katılmalarını sağlayacak Gençlik Festivalleri düzenleyeceğiz.

35- MÜLKİYET SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİ

Akçaalan-Yeni-Orta mahallede yaklaşık 1350 dönümlük alanda dosya temize gitmiş olup eksiklerin giderilmesi için dosya iade edilmiştir. eksiklikler giderildikten sonra yeniden gönderilecektir.

Kökez Mahallesi (mimar adil aydın caddesi doğusu) yaklaşık 335 dömümlük alandaki dava dosyası yargıtaya temyize gitti karar bekleniyor.

Kökez mahallesi (9 eylül caddesi güneyi) yaklaşık 25 dönümlük alanda tapular orman adına tescil edildi. 2b kullanım kadastrosu yapılarak hazine adına tescili yapıldıktan sonra vatandaşa satışı yapılacaktır.

Merkez mahallesi(devlet hastanesi çevresi) yaklaşık 62 dönümlük alanın dava dosyası yargıtaya gönderilmiştir.

Cumhuriyet mahallesi ( can halı saha çevresi) yaklaşık 43 dönümlük alanda tapular orman adına tescil edildi. 2b kullanım kadastrosu yapıldı hazine adına tescili yapıldı vatandaşa satış yapılması bekleniyor.

Orta mahalle ( eski cezaevi çevresi) yaklaşık 80 dönümlük alanda tapular orman adına tescil edildi. 2b kullanım kadastrosu yapıldı. hazine adına tescili yapıldı vatandaşa satış yapılması bekleniyor.