RAPOR VE ÜCRETSİZ İZİNLERLE İŞE GELMEDİ

Yapılan haberlerin ve iddiaların doğru olmadığını dile getiren Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan; “Sosyal medyada çıkan belediye başkanı bir vatandaşı tokatladı ve kızını işten çıkardı şeklindeki tamamen asılsız ve yalan bir haber ile ilgili açıklama yapmak istedim. Söz konusu vatandaşın kızı Fatma Büyükkaya, bazı personellerde olduğu gibi onunda bankamatik personeli olduğunu , istediği zaman belediye geldiğini istediği zaman gittiğini tespit ettik. Bunun üzerine kendisini belirlediğimiz bir birimde görevlendirdik. Ancak personelimiz ve babası yeni görev yerini beğenmeyerek ücretsiz izinler ve raporlarla belediyeye işe gelmedi.

İSTEDİĞİ YERDE ÇALIŞTIRMADIK DİYE BABASININ HAKARETLERİNE MARUZ KALDIK

2020-2024 yılları arasında 994 gün belediye ye gelmemiş, bunun büyük bir kısmını ücretsiz izin bir kısmını ise rapor ile geçirmiştir. Buradan da görüldüğü üzere bir yıla yakın zamanı raporla geçirmiş. Son olarak yine Korkut elinden bir özel hastaneden rapor almıştır. Buna rağmen biz o personeli işten çıkarmadık. Babası bir kaç kez daha makama gelerek kızını başka birimlerde çalıştırılması yönünde talep etmiş, ağır ithamlarda bulundu. Makamda yetinmeyip sokakta bizleri gördüğünde özellikle insanların kalabalık olduğu bir ortamda hakaret edercesine söylemlerine devam etti.

PERSONEL İŞTEN ÇIKARILMAMIŞTIR

Hem belediyeye işe gelmeyeceksin, hem istediğin birimde çalıştırılmak isteyeceksin. Belediye de çalışan diğer personellerimiz maaşını hak etmek için gece gündüz çalışırken, bu personelimiz kendisine verilen görevi değil, kendisinin istediği yeri talep etmiştir. Kusura bakmasın burada görevlendirmeyi biz yaparız. Bu süreçte yaşanan olayları biz yine sağduyulu davranıp personelimizin işten çıkarılması yerine çalışması yönünde çaba sarf ettik ancak özellikle babası hakaretvari davranışlarına devam etmiştir. Son olarak yaklaşık bir buçuk ay önce esnaf ziyaretimiz esnasında bu şahısla karşılaştık orada da arkadaşlarımızın yanında bana karşı yine söylemlerde bulundu, kızımı bizim istediğimiz yerde çalıştıracaksınız gibi söylemlerde bulundu. Birlikte esnaf ziyaretinde bulunduğumuz arkadaşlarımızda şahit olduğu üzere ben sağ duyulu davranıp uzaklaşmaya çalışsam da bu şahıs ısrarla bağırıp, çağırıp, ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu. Bizde insanız, biz kimseye bağırıp, çağırıp hakaret etmiyorsak, kimsenin de benim şahsıma bu kadar hakaret etmeye hakkı yoktur.” Dedi.

BUNLAR İÇİN HER ŞEY MÜBAHTIR

Çekilen görüntülerin yaklaşık 1,5 ay öncesine ait olmasına rağmen seçime 3 gün kalasıya yayınlanmasında tamamen art niyet aradığını dile getiren başkan Aputkan; “Herkes kendine yakışanı yapar. Bizim bu ilçeye yaptıklarımız ve yapacaklarımızı konuşmamız gerekirken yapılan bu olaya bazıları siyaset baronları, bazıları da kendisini siyasetten bu şekilde geçinenler diyorlar. O nedenle bunlar için her şey mübahtır. Biz ilçemizin, halkımızın malına mülküne nasıl sahip çıktıysak işe gelmeden maaş almaya çalışanlara, bankamatik memurlarına da göz yummadık bundan sonra da yummayacağız. Art niyetli kişiler tarafından servis edilen ve yanlış bilgilerle donatılan bu olay tamamen yanlıştır, bir kez daha ifade ediyorum, bu personel işten çıkarılmamış son olarak özel hastaneden almış olduğu raporla yine işe gelmemeye devam ediyor. Babasına tokat atmadım. İşi aslı özeti budur. Konuyla ilgili avukatımız aracılığıyla hukuki sürece başlatıyoruz.