METİN HARIKCI

Görüşmede, iki ülke arasındaki mevcut ticari ilişkiler ve sanayi işbirlikleri ele alındı. Hem Türkiye'nin hem de Azerbaycan'ın ekonomik potansiyelini daha da artırmak için atılabilecek adımlar üzerinde duruldu.

Ziyarette açıklamada bulunan Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği Yönetim Yönetim Kurulu Başkanı Miktat Olgun; “Azerbaycan topraklarının yüzde yedisi tarıma elverişli alandır. İklim koşullarının uygun olması, hava sıcaklığının yüksek ve toprağın elverişli olması, farklı türlerde bitkilerin yetiştirilmesine imkan sağlamaktadır.Tarıma elverişli alanlarda en fazla yetiştirilen ürünler, pamuk, tütün ve üzümdür. Azerbaycan’ın farklı bölgelerinde ülkeye özgün kavun ve karpuz çeşitleri yetiştirilirken, su almayan bölgelerde de patates yetiştiriciliğine ağırlık verilmiştir. Tahıllardan, buğday mısır ve arpa ilk sırayı alırken son zamanlarda pirinç üretimine başlanmıştır. Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarının ekonomik alanda da kendini  göstermektedir. İki ülkenin iş dünyası temsilcileri bu güçlü ilişkiyi daha ileriye taşıyacaklarına olan inancım tamdır. Düzenlemiş olduğumuz ziyaretin her iki ülke için de verimli işbirliklerinin başlangıcı olmasını temenni ediyorum. Bugün bizleri en güzel şekilde ağırlayan değerli hemşehrimiz Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayicileri Birliği (TUİB) Başkanı Hüseyin Büyükfırat’a şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayicileri Birliği (TUİB) Başkanı Hüseyin Büyükfırat; “Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği Yönetim kurulu başkanı Miktat Olgun ve beraberindeki heyeti Azerbaycan’da ağırlamaktan mutluluk duyduk. Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği son yıllarda çiftçilerimize yönelik eğitim seminerleri ve uygulamalı eğitimler düzenleyerek çiftçilerimizin daha verimli tarım yapması konusunda önemli çalışmalara imza attılar. Azerbaycan’a yapmış oldukları ziyaret vesilesiyle iki ülke arasındaki mevcut ticari ilişkiler ve sanayi işbirlikleri ele alındı. Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayicileri Birliği olarak bize ne görev düşerse katkı sunmaya hazırız. Bu vesileyle ziyaretlerinden dolayı sayın başkana ve beraberindeki heyette teşekkür ediyor, düzenlenen bu ziyaretin her ülke adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Azerbaycan ziyaretinde başkan Miktat Olgun'a Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Nihat Dolaş eşlik etti.

Editör: Halil Metin Harıkçı