Yaza girerken yapılan teknik bakımın yanı sıra olası bir seyahat öncesinde bazı önlemlerin alınması çok daha keyifli ve güvenli bir yolculuk geçirmenizde etkili olacaktır.

Kış mevsiminin zorlu şartlarından çıkan araçların hem performans hem de sürüş güvenliği açısından detaylı bir yaz bakımına girmesi önemlidir. Yağmur, çamur, kar, buzlanma gibi zorlu mevsim koşullarında yıpranan araçların emniyetli bir sürüş için lastik ve fren sistemi kontrolü, yakıt ve hava filtrelerinin değişimi, rot-balans ayarı, akü kontrolü, klima ve silecek bakımı, yağ değişimi gibi detaylı bir yaz bakımından geçmesi gerekir.

Yetkili servislerde veya sürekli gitmekte olduğunuz kendi özel servislerinizde özellikle uzun yola çıkmadan önce, Lastiklerin kontrolü ve değişimi, Rot ve Balans ayarı, Fren sistemi, Motor yağı, Akü bakımı ve kontrolü, Filtre değişimlerinin yapılması, Klima, Radyatör, Sileceklerin bakımı ve kontrolü yapılmalıdır.

Aracımızın mekanik bakımlarının yanı sıra şayet günü dolmuş ise Trafik Sigortanızı muhakkak yaptırınız.

Uzun yolculuklarda oluşabilecek acil durumlar için aracınızda ilkyardım ve tamir çantası, taşınabilir lamba, yedek ampul ve fener bulundurun.

Aracınızda yoksa Yangın tüpü temin edin, şayet yangın söndürme tüpü varsa son kullanma tarihini kontrol edin.

Ayrıca silecek suyu ve gerekebileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak ufak bir motor yağını da aracınızda bulundurabilirsiniz.

Kriko ve bijon anahtarlarının sağlamlığını yola çıkmadan önce mutlaka kontrol edin, çalışır durumda olduğuna emin olun.

Farlarınızın ayarını seyahate çıkmadan önce kontrol edin, sorun varsa ayarlayın ya da ayarlattırın. Ayrıca yolculuğa çıkmadan önce mutlaka lambalarınızı iyice silerek temizleyin ki; yolculuk süresince sağlam bir görüş açısına sahip olun.

Silecek suyunuzu kontrol edin, cam sileceklerinizi ve camlarınızı temizlemeden yola çıkmayın.

Emniyet kemeri muhakkak takalım, uykulu bir şekilde yola çıkmayalım…

Herkese kazasız, belasız huzurlu ve mutlu yolculuklar dilerim.

Kalın sağlıcakla…