Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa Adıyaman AK Parti Milletvekilleri Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Fatih Toprak, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, İl Müftüsü Mehmet Taşçı, İl Milli Eğitim müdürü Ahmet Alagöz ve çok sayıda davetli katıldı.

Sri Lanka’da yaşanan terör saldırısını bir kez daha şiddetle kınadıklarını dile getiren AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın; “Terör belası kanlı yüzünü 40 gün önce Sri Lanka’da göstermiş çok sayıda masum insan ölürken, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Meydana gelen terör saldırısında iki Adıyamanlı hemşehrimiz genç mühendisler Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş yaşamını yitirmesi bizleri ayrıca derinden üzmüştür. Binlerce kilometre ötede ekmeği i için mücadele eden, kimseyle bir sorunu olmayan, tek derdi ekmeğini kazanmak olan bu iki pırıl pırıl gencimiz terör saldırısında yaşamını yitirdi. İşte görüldüğü üzere Teröristin hiçbir şekilde dini, dili, ırkı yoktur. Terör her yeri ve herkesi vurabilecek bir bela. Dolayısıyla bu belaya da ortak bir şekilde cevap vermek, ortak bir dil kullanmak son derece önemli.

Ramazan ayının manevi havası içerisinde, hep birlikte idrak ettiğimiz Kadir gecesinde Sri Lanka’da şehit olan kardeşimiz Yiğit Ali Çavuş için tertip edilen Mevlit programı için bir araya geldik. Rabbim şehit olan iki kardeşimizin mekanlarını cennet eylesin, ailelerine sabırlar versin. İçinde bulunduğumuz ramazan ayının ve hep birlikte idrak ettiğimiz Kadir gecesinin ülkemize ve İslam coğrafyasında barış, huzur ve mutluluk getirmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Hain terör saldırısının meydana geldiği andan bu yana ailece yalnız bırakılmadıklarını belirten acılı baba Mehmet Çavuş; “Pırıl pırıl iki gencimizi terör saldırısında kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Meydana gelen saldırının ardından oğlumun ölüm haberini aldığımız andan itibaren başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, dışişleri bakanımız, içişleri bakanımız, Adıyaman milletvekilimiz Ahmet Aydın ve yetkililer Cenazelerimizin ülkemize gelişi, oradan Adıyaman’a getirilip defnedilmesine kadar bizleri yalnız bırakmadılar. Her an bizlerle irtibat halinde oldular. Sayın Cumhurbaşkanımızın iki gencimizin şehitliğe defnedilmesi talimatı bizleri onurlandırmıştır.

Bugünde canımız, ciğerimiz Yiğit Alim için iftar yemeği ve mevlit programı tertip ettik. Bizleri yalnız bırakmayan herkese ailem adına teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu