Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen Proje Tanıtım Toplantısına, Meclis Üyesi Adayları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Başkan Tutdere” sloganlarıyla kürsüye çıkan Tutdere, hazırladıkları projelerle, doğumdan yaşlılığa kadar Adıyamanlı hemşehrilerinin yanında olacaklarını söyledi.

“DOĞUMDAN YAŞLILIĞA KADAR TÜM ADIYAMANLILARIN YANINDA OLACAĞIZ”

Tutdere, projelerini şöyle sıraladı:

“Yaptığımız projelerle hem her kesime hem de doğumlarından yaşlılığına kadar tüm hemşehrilerimizin yanında olacağız. Yenidoğan Bebek Destek Paketi hizmetini hayata geçireceğiz.  İhtiyaç sahibi ailelerin 0-6 yaş arası çocuklarına süt desteği sağlayacağız. Memleketimizde süte ihtiyacı olan bebeğimiz kalmayacak, annelerimizin vicdanı sızlamayacak.”

HER MAHALLEYE KREŞ

“Çocuklarımız büyüdüğünde de yalnız bırakmayacağız. Annelerimiz rahat işe gidebilsin ya da sosyal hayatlarını sürdürebilsin diye her mahalleye kreş projemizi hayata geçireceğiz. Mahallelerde çocuklarımız için gönlünce eğlenebilecekleri parklarımız olacak, buralar mahallelimizin sosyal yaşam alanları da olacak.”

OKULLARIMIZDA BESLENME DESTEĞİ

“Okullarımızda ihtiyaç sahibi ailelerimiz için eğitim yardımı sağlayacağız. En önemlisi de okullarımızda okul beslenme desteği… Bizim başkanlığımız döneminde hiçbir çocuğumuz aç kalmayacak, okula aç gitmeyecek. Tüm çocuklarımızın nitelikli eğitime eşit bir şekilde ulaşması için ne gerekiyorsa yapacağız.”

YOKSULLUKLA MÜCADELE SEFERBERLİĞİ

“Yine ihtiyaç sahibi ailelerimize oluşturacağımız ‘HalkKart’ ile maddi destek sağlayacağız. HalkKart ile hemşehrilerimiz gıda, temel ihtiyaçlar, eğitim ve kültürel etkinlikler ve ulaşım gibi konularda yardım ve indirim desteği almış olacak. Mevcut sosyal yardımlara ek olarak da yerel bütçe ile sosyal yardım desteği sağlayacağız. Sosyal market sayısını artıracağız, ücretsiz kıyafet desteği için sosyal mağazalar açacağız. İhtiyaç sahibi ailelerimize ısınma yardımı yapacağız. Kiracı ve dar gelirli hemşerilerimize kiralık prefabrik konut yapacağız.”

HALK EKMEK ADIYAMAN’A DA GELECEK

“Halk Ekmek Fabrikasını hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Daha uygun fiyatlı ve sağlıklı ürünlere erişim sağlayabilecekleri gibi, Adıyaman’ımızı bize yakışmayan askıda ekmek kuyruklarından da kurtaracağız.”

ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERİMİZE BURS

“Adıyaman’da üniversiteyi kazanan her öğrencimize ayrım yapmadan burs sağlayacağız. Üniversiteye hazırlanan öğrencilerimiz için de ders çalışabilecekleri nezih ve rahat, 7/24 esasına uygun çalışabilecekleri kütüphaneler açacağız.”

KADIN DAYANIŞMA MERKEZLERİ

“Kadınlarımızın sosyal, ekonomik, psikolojik ve hukuksal sorunlarına destek sağlamak için Kadın Dayanışma Merkezleri kuracağız. Ayrıca kadınlar için mesleki kurs sayısını artıracağız, kooperatifler açacağız, kadınların ürettikleri ürünleri satabilecekleri platformları da oluşturacağız. İhtiyaç duydukları her an kadınların yanında olan bir belediye olacağız, Adıyaman’ımızı ‘kadın dostu’ bir kent haline getireceğiz.”

İSTİHDAMIN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ

“Belediyede kurduğumuz İstihdam Ofisiyle iş arayan ya da yeni fikri olan hemşehrilerimizle iş insanlarını, melek yatırımcıları bir araya getireceğiz. Ayrıca ‘Adıyaman Proje Merkezi’ni kuracağız. 18-30 yaş aralığında iş kurmak isteyen hemşerilerimize 1 yıl ücretsiz ofis hizmeti sağlayacağız. Teknokent merkezi açarak, teknoloji odaklı girişimlerin ve yenilikçi projelerin gelişimini destekleyecek bir ekosistem oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu merkezde, genç girişimciler ve teknoloji firmaları için uygun bir çalışma ortamı sağlayacak, aynı zamanda Ar-Ge çalışmaları ve yenilikçi projeler için altyapı ve destek hizmetleri sunacağız. Ayrıca, işbirliği ve ortak projeler için fırsatlar yaratarak, teknoloji transferini teşvik edecek ve yerel ekonomiye katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Teknokent merkezimiz, üniversiteler, araştırma kuruluşları ve sanayi kuruluşları arasındaki işbirliğini güçlendirerek, bilgi ve teknoloji tabanlı bir ekonomi oluşturmaya yönelik stratejik bir adımı temsil edecektir.”

HASTANE TAKSİ UYGULAMASI

“Hastane taksi uygulamasını hayata geçireceğiz. böylelikle hastaların acil veya rutin sağlık kontrollerine erişimlerini kolaylaştırarak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaşmalarını sağlayacağız.”

“SUYU DAHA UCUZA VERECEĞİZ”

“Yarımada olan, su kaynaklarının bol olduğu bir şehirde yaz aylarında Kerbela gibi susuzluk yaşanıyor. Hem su kaynaklarını doğru kullanacağız hem de en temel insan hakkı olan suyu vatandaşımıza doya doya içecekleri şekilde ulaştıracağız. Suyu hemşehrilerimize daha ucuza ileteceğiz. Su arıtma tesisinin kapasitesini arttıracağız. ihtiyaç halinde yeni arıtma tesisleri kuracağız.”

“ADIYAMAN’I ENKAZDAN KURTARACAĞIZ”

“Şehrin birçok noktasında devam eden enkaz kaldırma ve hafriyat çalışmalarında ilgili firmaların kurallara riayet etmelerini sağlayacağız. enkaz kaldırma çalışmalarını hızla tamamlatacağız. Hava ölçümlerini düzenli olarak kamuoyu ile paylaşacağız. Konteyner kentlerin altyapı, sağlık, ulaşım, sosyal sorunlar, hijyen ve su gibi tüm sorunlarını çözeceğiz. Altyapıyı modernize ederek elektrik, su ve kanalizasyon gibi temel hizmetleri güçlendireceğiz. Konteyner kentlerimizden şehir merkezine düzenli ve ücretsiz ulaşım sağlayacağız. Sosyal destek programları ve danışmanlık hizmetleri sunarak sosyal sorunları ele alacağız. Hijyen standartlarını yükselterek düzenli temizlik hizmetleri sağlayacağız. Su teminini güvence altına alarak temiz ve kesintisiz içme suyu sağlayacağız. Depremde kaybolan hemşerilerimizin takibini yapacağız. depremle birlikte büyük sıkıntılar yaşayan öksüz, dul, yetim ve yoksul hemşerilerimize başta kira yardımı olmak üzere  ayrım gözetmeksizin sosyal yardımlarda bulunacağız. Her ne kadar birileri ufak tefek ihmal dese de, bu memleketin binlerce insanının inleye inleye ölmesine sebep veren vatandaşlarımızın hatıralarına saygı gereği, biz 6 Şubat deprem anıtı yapacağız, gelecek nesiller bundan ibret alacak. Deprem felaketi ile birlikte, büyük hasar almış altyapı, elektrik, su ve kanalizasyon sistemlerimizi tümüyle yenileyeceğiz. Doğal afetlere hazır bir Adıyaman için, risk planı oluşturacak, afet acil eylem planını hazırlayacağız. afetin açabileceği yaraların önüne geçeceğiz.

YERİNDE DÖNÜŞÜM PROJELERİ

“Yerinde dönüşümlerde, mülkiyet ortaklığından kaynaklanan sorunlarda arabuluculuk yapacak kentsel dönüşüm ofisleri kuracağız. tüm yapılarımızın dayanım tespitlerini yapacağız.    yeni imar planları ve 18. madde uygulamaları ile mahallelerimizdeki mülkiyet sorunlarını çözeceğiz. Belediye şirketleri üzerinden yerinde dönüşümlerde halkımıza hizmet edip, belediyeye ait sosyal konutlar yapacağız. Kentsel dönüşüm kapsamındaki mahallelerde çalışmaları tamamlayacağız.”

EVLİLİK DESTEĞİ

“Bu projelerle, çiftlerin maddi zorluklarla karşılaşmadan mutlu bir evlilik töreni düzenlemelerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Böylece, evlilik sürecinin stresi ve finansal endişelerinin azaltılmasıyla çiftlerin evlilik yolculuklarını daha olumlu bir şekilde başlatmalarını ve sağlıklı bir ilişkiyi sürdürmelerini desteklemeyi amaçlıyoruz.”

TARIM DESTEĞİ, TÜTÜNCÜ ESNAFI…

“Tarımsal kalkınma için çiftçimize yem, fide, gübre desteği sağlayacağız. bununla birlikte belediye iştirak şirketi kurarak çiftçimiz ve besicilerimize (hayvancılarımıza) alım garantisi vereceğiz. Özellikle tütüncü esnafımız için şehrimize yakışır bir Tütüncü Çarşısı kuracağız. Tütüncülerimizi dışarıda satış yapmaktan kurtaracağız. Tütüncü esnafımızla ilgili sorunları yakından takip edeceğiz. Esnafımızın yanında olacağız, sanayimizi güçlendireceğiz. esnafımızı güçlendirmek için fon kuracağız. bu fonlarla fatura desteği sağlayacağız.  Taşımacılık yapan esnaflarımıza da düşük vergili akaryakıt temin edeceğiz. Küçük Sanayi Sitesi ve Orta Ölçekli Sanayi Sitesinin kurulmasını sağlayacağız. Gıda toptancıları sitesini kuracağız. hal pazarı kuracağız. oto galericileri sitesi kuracağız. yeni sanayi alanları oluşturacağız. Şehrimize TIR garajı yapacağız.”

ÇARŞILAR, PAZARLAR

Talepleri karşılayacak sayıda sabit, kapalı semt pazarları kuracağız. Geleneksel çarşıları tekrar canlandırıp, el emeği ürünlerimizin satışlarına destek olacağız. yeni çarşılar ve ticaret alanları kuracağız. Kadınlara ekonomik destek sağlayacak el iş ve yöresel kadın semt pazarları kuracağız.

YAŞLI DOSTU KENT

“Temel sağlık hizmetleri, sosyal ve bakım hizmetleri verecek gerekli ve yeterli donanıma sahip yaşlı bakım merkezleri kuracağız. Evde bakım hizmetleri sunacağız. Yaşlılarımız için sosyal alanlar oluşturacağız. Onların dinlenebilecekleri, misafirleriyle sohbet edebilecekleri mekanlar oluşturacağız.”

ENGELLİ DOSTU KENT

“Şehrimizi her yönüyle engelli dostu bir kent haline getireceğiz. Gerek yolları ve kamusal alanları, gerek kamu binaları engelli dostu yapacağız. Engelli vatandaşlarımız için aylık 2 bin TL’lik Engelli Kart’ı sağlayacağız.”

MEZARLIKLAR, İBADETHANELER, TAZİYE EVLERİ

“Mezarlıklarımızın, deprem şehitliklerimizin bakım ve temizliğini yapacağız. taziye evlerimizin bakım, onarım ve gerekli yenilemelerini gerçekleştireceğiz. ihtiyaçlar doğrultusunda yenilerini açacağız. bunlarla birlikte ibadethanelerimizin bakim ve temizliğini yapacağız. Taziye evlerinin sayısını artıracağız, taziye evlerimize aşevlerimizden ücretsiz yemek desteği sağlayacağız.”

MUHTARLARIMIZA DESTEK

“Muhtarlarımız yerel yönetimdeki en önemli aktörlerimiz. Kendilerine muhtar evi ve elektrikli araç sağlayacağız. Bu sayede vatandaşların muhtarlıklarla iletişimini arttırarak mahalle hizmetlerini kolaylaştıracağız.”

KATILIMCI YEREL YÖNETİM

“Katılımcı yerel yönetimi etkin kılacağız. mahalle ve gençlik meclislerimizle Adıyaman’ın ihtiyaçlarını hemşerilerimiz ile birlikte tespit edecek, birlikte çözeceğiz. tüm projelerimizi vatandaşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımız ve meslek örgütlerimiz ile birlikte sürekli iletişimde olarak ortak bir şekilde gerçekleştirecek, vatandaşlarımızın önerilerini ve taleplerini her aşamada dikkate alacağız.”

ADIYAMAN PLANLAMA AJANSI

“Adıyaman Planlama Ajansını hayata geçireceğiz. kent konseyinin daha aktif olmasını sağlayacağız. bu ajans, Adıyaman'ın kalkınması ve ilerlemesi için stratejik planlama, kaynak yönetimi ve projelerin koordinasyonunu sağlayacak önemli bir kurum olacak.”

E-BELEDİYECİLİK HİZMETİ

“Çağdaş ve teknolojik belediyeciliği hayata geçireceğiz. e – ruhsat başta olmak üzere bir çok belediye hizmetine internet sitesi aracılığıyla 7/24 erişim imkanı sunacağız. RUHSAT alım sürelerinde kanunlara uyacağız. Ruhsat süreçlerinin adaletli, şeffaf ve hızlı bir şekilde tamamlanması ve işletmelerin yasal gerekliliklere uygun olarak faaliyet göstermeleri sağlanacaktır.”

MUTLU BELEDİYE MUTLU KENT

“Kaynakların doğru ve verimli kullanılmasını sağlayacağız israfa ve imtiyaza izin vermeyeceğiz.  belediyede çalışmakta olan hiç bir vatandaşımızın ekmeği ile oynanmayacak, emekçilerimiz ile omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz.  bununla beraber belediye çalışanlarının çalışma koşullarında ve maaşlarında iyileştirme yapacağız.”

ENERJİ DOSTU KENT

“Belediyeye ait tüm tesislerde yenilenebilir enerji yatırımları yaparak enerji giderlerini azaltacağız. bu sayede karbon salınımını azaltarak Adıyaman’ı temiz havaya, temiz çevreye kavuşturacağız.”

MASTER PLANLARI

“Master planlarımızı oluşturup, kent stratejilerimizi belirleyeceğiz. şehrimizin yaşam kalitesini yükselterek çağdaş, sürdürülebilir, ekolojik bir şekilde yeniden inşa edeceğiz. Ulaşım Master Planlarını ve revizyon imar planlarını hızla oluşturarak uygulamaya geçireceğiz. ulaşım sistemimizi planlı ve verimli hale getireceğiz. şehrimizin kuzey ve güney çevre yollarını süratle tamamlayacağız.”

“OTOPARK VE OTOBÜS DURAĞI SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

“400 Yataklı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Çevresi Otopark ve otobüs durağı sorununu yeni alan belirleyerek açık ve kapalı otopark alanlarıyla çözeceğiz. Otopark sorununu yeni otopark alanları ve çeşitli düzenlemeler ile çözeceğiz. araç filomuzu yenileyerek toplu taşımayı iyileştireceğiz. otobüs ve hat sayısını arttıracağız.”

NEFES ALAN ADIYAMAN

“Yeni planlamalarda yeşil alanları arttırarak havası temiz, yaşanabilir bir şehri birlikte inşa edeceğiz. Yürüyüş ve bisiklet yolları oluşturarak sağlıklı bir kent dokusu oluşturacağız. Estetik kurulu oluşturacağız. şehir merkezimizdeki binaların cephelerinde estetik düzenlemeler yapacağız. Cadde, sokak ve kaldırımlarımızı tüm vatandaşlarımız için erişilebilir standartlara yükselteceğiz. Belirlenecek bölgelerde park alanlarımızın altına kapalı otopark ve sığınaklar yapacağız.”

“ULAŞIM OLANAKLARINI ÇEŞİTLENDİRECEĞİZ”

“Karadağ’dan şehir merkezine teleferik yapacağız. şehir içi raylı sistemi hayata geçireceğiz. İndere deprem konutları ile şehir merkezinin ulaşımına katkı sağlayacak füniküler hattı yapacağız.”

SPORA DESTEK

“Kentimizde spora ve sporcuya destek sunacağız. Spor tesislerimizin sayısını artıracağız. Spor kulüplerimize destek vererek altyapılarını güçlendireceğiz.”

“NEMRUT’U DÜNYA TANIYACAK”

“THY gibi bir kurumumuzun tanıtım filminde Nemrut yok. Nemrut’u dünyaya tanıtacak etkinlikler yapacağız. Ayrıca şehrimizin diğer kültür ve turizm varlıklarının tanıtımı ve düzenlenmesi için de seferber olacağız.”

“Halkçı Belediyeciliğin tüm imkanlarıyla Adıyaman’ımızı buluşturacağız. Büyükşehirlerimizin imkanlarını şehrimize aktaracağız. İnsanımız mutlu ve huzurlu bir şehirde yaşayacak.”