İlkokullarda “Geleneksel Çocuk Oyunları”, Ortaokul ve Lise kız öğrencilerinin; “İp Atlama” Ortaokul ve Lise öğrencilerinin; ”Deleme(Topaç)” yarışmaları yoğun bir katılımla son buldu. Yeni Mahalle Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen yarışmaya, Adıyaman Vali Yardımcısı Adem Kaya, Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, şube müdürleri ve veliler katıldı.

İl merkezinde 9964 lisanslı öğrencinin katılımıyla düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği 32 okulun mücadelesi sonrasında şampiyonları belli oldu. Gerçekleşen final töreninde dereceye giren okullar, 1.sınıflar; ”Yağ Satarım Bal Satarım” ‘da birinci Yavuz Selim İlkokulu, İkinci Altınşehir İlkokulu, Üçüncü Malazgirt İlkokulu yine Üçüncü Öğrenciler İlkokulu oldu. İkinci sınıflar;” Mendil Kapmaca” ‘da Bir Yavuz Selim İlkokulu, İkinci Mehmetçik İlkokulu, Üçüncüler Borsa İstanbul İlkokulu ve Toki Akşemsettin İlkokulu oldu. Üçüncü sınıflar; ”Tombik” ‘de Birinci Yavuz Selim İlkokulu, İkinci Öğrenciler İlkokulu, Üçüncüler, Zeynep Turgut İlkokulu ve M. Akif Ersoy İlkokulu oldu. Dördüncü sınıflar; ‘’Kaleli Yakan Top” ‘ta Birinci Toki Akşemsettin İlkokulu, İkinci Yavuz Selim İlkokulu, Üçüncüler Cumhuriyet İlkokulu ve İnönü İlkokulu oldu.

Düzenlenen yarışmada etkinliğin amacına ilişkin bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, çocukların bu oyunlarla liderlik, kurallara uyma, paylaşmayı öğrenme, fairplay, hoşgörü, zamanı verimli kullanabilme, zihinsel ve fiziksel beceriler kazanma ve kendi kültürünü tanıma gibi kazanımlarını sağlamalarını hedeflediklerini dile getirdi.

Kızılkaya, şöyle devam etti:

 ‘’Bu anlamda oyun kavramı kentsel yaşamın getirdiği olumsuzluklarla birlikte çocukların bireysel olarak yaptığı ve daha çok bilgisayar başında oynanır hale dönüşmüştür. Bu durum nesiller aracılığı ile getirilen geleneksel çocuk oyunlarımızın geçmişe taşınmasında bozucu etki oluşturmaktadır. Ayrıca hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenmede çocukların sayısı günümüzde hızla artmaktadır. Geleneksel çocuk oyunları şenliği ile çocuklarımızın karakterine uygun fiziksel etkinlikler yapması, paylaşmayı öğrenmesi, oyunla başlayan spor alışkanlığının yaşam biçimi haline dönüşmesi hedeflenmektedir. Nihai hedefimiz ise milli kültürümüzün önemli bir bölümünü teşkil eden çocuk oyunlarının öğretilmesi ve yaşatılmasıdır.’’

Yapılan final müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini kupa ve madalyalarını Vali Yardımcısı Adem Kaya, Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş verdi.