Geçen yıl Bosna Herkes’te düzenlenen Avrupa Şampiyonasına katılan ve 75 Kiloda Avrupa Şampiyona olan Halil Bakırcı Antalya’da düzenlenen yarışmada aynı kiloda bu kez Türkiye şampiyonu olmayı başardı.

Adıyaman’a Türkiye şampiyonu olarak dönecek olmanın sevincini yaşadığını ifade eden Halil Bakırcı; “Vücut geliştirme sporuna başladığım günden bugüne her gün üstüne koyarak yoluma devam ediyorum. Yaklaşık 6 ay boyunca Halil Çoban hocam nezaretinde çalışmalarımızı sürdürdük. Antalya’da düzenlenen şampiyonada 75 kiloda Türkiye şampiyonluğunu elde ettim. Çok mutluyum. Kısmet olursa yaklaşık bir buçuk ay sonra İspanya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasına katılacağım. En büyük hedefim dünya şampiyonu olmak. Elde etmiş olduğum başarılarda büyük pay sahibi olan başta Elit Spor Merkezi sahibi hocam Halil Çoban’a, yarışmaya hazırlık sürecimde benden maddi manevi desteklerini esirgemeyen bana inanan ve daima yanımda olan Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu hocalarım Yardımcı Doç. Dr. Aykut Dündar’a, Yardımcı Doç. Dr. Fatih Murathan’a, Yardımcı Doç. Dr. Ümit Yetiş’e, Yardımcı Doç. Doç. Dr Kürşat Yusuf Aytaç’a, Yardımcı. Doç. Dr. Mustafa Koç’a, Arş. Görevlisi Murat Şakar’a ve tüm hocalarıma desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ederim.” Dedi.

Adıyaman’a Türkiye şampiyonluğu başarısıyla dönmenim sevincini ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Antrenör Halil Çoban; “Halil kardeşimle birlikte yaklaşık 6 aydık çok sıkı bir çalışma içerisinde olduk. Bilindiği üzere Vücut geliştirme sporu oldukça zahmetli, özveri isteyen ve oldukça maliyetli bir spor dalı. Antalya’da düzenlenen Türkiye şampiyonasında Halil kardeşimizin elde etmiş olduğu Türkiye şampiyonluğu bütün yorgunluğumuzu alıp götürdü. Kısmet olursa yaklaşık bir buçuk ay sonra İspanya’da düzenlenecek olan Avrupa şampiyonasında ilimizi ve Ülkemizi temsil edecek. Kendisine şimdiden başarılar diliyorum. Hiç ara vermeden çalışmalarımıza devam edeceğiz ve inşallah İspanya’dan da Avrupa şampiyonluğu ile döneceğiz” şeklinde konuştu