Değerli okurlar bugün dünya kadınlar günü fakat  günümüzde kadına şiddet o kadar ön plana çıktı ki akıl almaz derecede insanlar insanlığını kaybetmiş duruma geldiler ne yazık ki sabır kalmadı,hoşgörü kalmadı,düşene yardım etmek bir kenara dursun birde darbe onlar vuruyor.Bugün yıllar önce karşılaştığım bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Memleketimde bir gün yürürken bir baktım parkta çimlerin üzerinde dört beş çocuk toplanmışlar.Gözüm takıldı bir kız çocuğu bir erkek çocukla kavga ediyor. Bir tane erkek çocukta hakemlik yapıyor gibi ortada talimat veriyor. Onları görünce hemen yanlarına gittim. Ne yapıyorsunuz kız çocuğunu almış kavga ediyorsunuz.?

Ortada hakemlik yapan çocuk hemen atıldı abla biz kavga etmiyoruz. Bu kız benim kızkardeşim ona kendini koruması için dayak yada başka türlü zarar vermek isteyenlere karşı kendini savunmasını öğretiyorum.

Dönüp kız çocuğuna sordum evet abla benim ağabeyim söylediği gibi kendimi nasıl koruyabilirim onu öğretiyor.Tamam şiddet kötü iyi demek mümkün değil fakat o çocuk aklınca, kendince ağabey olarak kız kardeşini koruma yolu olarak bunu bulmuş.

O dönem bu beni çok etkiledi düşünün ta yıllar önce bir çocuk ağabey olarak kızkardeşini dışardan gelecek kötülükler için hazırlıyor.Ne kadar güzel bir ağabeyki kadınların zarar görmesini istemiyor o küçük yaşta o küçük kalbiyle bu yolu bulmuş.Gerçektende şimdi bakıyorum da yıllar önce o küçük erkek çocuğunun ileriki yıllarda kadınlara ne kadar zulüm varsa işkence varsa yapılacakları tahmin etmiş gibi ve sanki bu dünyada kadınların yaşama hakkı yok gibi ellerinden alıyorlar.

Neye dayanarak hiç bir neden şiddeti haklı kılamaz. Şiddet o kadar aldı başını gidiyor ki  anlattığın veya yazdığın zaman bile çok üzülüyorsun ne yazık ki elinden bir şey gelmiyor.Şimdi şunu söylemek isterim ey insanoğlu bir dur Allah'tan kork, vicdanını dinle bu kötülük bu şiddet bu öfke nereye kadar.

Sen kimsin ki bir canı alıyorsun.Yok şunu yaptı yok bunu yaptı kendince saçma sapan suçlamalarla kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar.Hiç bir neden sizleri haklı kılmaz.

Bir insan bir insanı istemiyorsa bırak zorlamanın anlamı olamaz.Yok beni bırakamazsın ya benimsin ya toprağın misali kıyıyorsun bir cana sonra yok efendim bir kravat takıp ceketini ilikleyip pişmanım psikolojim bozuk diyerek adaletten medet umuyorsun.Peki vicdanından kaçabilirmisin? 

Gerçi bunu yapan kişide vicdan merhamet varmıdır tartışılır.Ama bilmez ki bir değil onunla beraber bir çok hayatı öldürdüğünü.Düşünüyorsun bir adam evladının gözleri önünde annesini koparıyorken çocuğuna bunu nasıl açıklayabilir ki ?

Bir genç kızı hayatının baharında nasıl soldurabilirsin  bir anne ve babanın yüreğine dayanılması ateşten gömlek olan bu acıyı nasıl yaşatırsın sen kimsin ki bir canı alırsın hiç bir zaman haklıyım diyemezsin.Bir insanı hayattan alıp koparacak kadar haklı olamazsın.

Bir cana kıyarken veya zarar verirken hiç mi düşünemiyormusun neyin kafasında oluyorsun ey zihniyeti bozuk bu kişilere hitap edecek isim bulamıyorum.Hiç bir kategoriye koyamıyorum bu kötülüğü yapanın ne kalbi ne vicdanı ne merhameti vardır.

Söyleyecek o kadar söz var ki ama maalesef hiç bir şey düzelmiyor.söylemekle yada yazmakla kalınıyor..

Bugün 8 Mart Dünya kadınlar günü kutlu olsun..