Toplamda 24 takım dört grup halinde karşı karşıya geldi ve her gruptan sadece birinci ve ikinci grup çeyrek finale kaldı. Çok sayıda seyirci heyecan verici maçlar yaşadı ve etkileyici futbolla ödüllendirildi.

Turnuvada ön eleme maçları sonunda çeyrek finala kalan 8 takım ATFF Calhanoglu, FC Sonntagkicker, Betonkontakt, Netzpartner, Köfte Diyari, Dardania Mannheim, Amiticia Viernheim AH ve Şef Döner Mannheim arasında oynanan çeyrek final maçları sonunda Concretekontakt, ATFF Calhanoğlu, Concretektakt ve Şef Döner ve Dardania Mannheim olmak üzere dört takım yarı finale kaldı.

İlk yarı finalde Concretekontakt ve ATFF Calhanoğlu karşı karşıya geldi, Concretektakt 3:1 yendi. İkinci yarı finalde Şef Döner ve Dardania Mannheim karşı karşıya geldi, Dardania etkileyici 4:1 ile geçti.

Üçüncülük oyunu bir kez daha gollerle karakterize edildi, somut temasla üçüncülüğü 6:3 galibiyetle garantiledi. Ancak günün özeti şüphesiz ATFF Calhanoglu ve Dardania Mannheim arasındaki finaldi.

Final maçında rakibi ATTFF Calhanoğlu takımını 4-2 yenmeyi başaran Dardania Mannheim takımı namağlup olarak turnuvanın şampiyonu oldu.

Atletik performansın yanı sıra fairplay ve bireysel başarılar da takdir edildi. Fairplay Trophy Amiticia Viernheim AH takımına gitti. Belerim Petroviç, Team Dardania Mannheim tarafından turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi.

Turnuvada, Dardania Mannheim Şampiyon, ATFF Calhanoğlu takımı ikinci Şef döner takımı  turnuvada üçünçü oldu.

Turnuvanın oldukça çekişmeli ve geçtiğini dile getiren Şef Döner Futbol takımı kaptanı Bilal Ümit Özberk; “Almanyada’da yaşayan Türk vatandaşları olarak zaman buldukça spor yapmaya gayret ediyoruz. Çalhanoğlu Futbol Salonu ve ATFF işbirliğinde organize edilen U40 futbol turnuvasına takım Şef Döner halı saha futbol takımı olarak bizde iştirak ettik. Elde ettiğimiz galibiyetlerle yanı finale kadar yükseldik. Yarı finalde turnuvanın şampiyonu olan Dardania Mannheim takımına yenildik ve turnuvayı üçüncü olarak tamamladık. Düzenlenen bu tarz turnuvalarda Türk vatandaşlarımızla bir araya gelme, kaynaşma fırsatı buluyoruz. Baştan sonra çekişmeli ve heyecan içerisinde geçen turnuvaya katılan bütün takımları tebrik ediyor, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Dedi.