Rengini buğdayımızın yeşilinden,  tütünümüzün sarısından alan Adıyaman 1954 Sporumuz şampiyon oldu...

Kıymetli hemşerilerim, final maçımızdan önceki yazımda “şampiyona şampiyonluk yakışır” demiştim. Çünkü takımımız, gözbebeğimiz Adıyaman 1954 spor’umuz geçmişte kendi bölgesinin medarı iftiharı olmuş bir çok şampiyonluklar yaşamış ve 1. lige yani günümüzdeki ismi ile “süper lig”e çıkmanın kapılarını sonuna kadar zorlamış ama maalesef son eşikte takılarak Play-off maçlarında yenilerek gerisin geriye düşmüş ve yıllarca alt liglerde mücadelelerine devam etmek zorunda kalmıştır.

Geçen yıl Kovit-19 Pandemi şartlarında dolayı Bölgesel Amatör Ligi (BAL) maçları tamamlanmadan lig bitirilmiş şampiyonluk iddiası olan takımımız 2. sırada kalmıştı. Nihayetinde TFF’nin aldığı karar ile BAL’da mücadele eden takımların kendi gruplarındaki 1. ve 2. sıradaki takımları 3. lige çıkabileceği ile ilgili bir karar alındı. Bu karardan sonra ayrı gruplarda yer alan ve kendi grubunda 1. sırada olan Kahta02 spor ile kendi grubunda 2. olan Adıyaman 1954 spor 3.lige çıkmış ve şehrimizi profesyonel liglerde temsil eden 2 takım olmuş oldular.

Ve bir yıllık mücadeleler sonunda Adıyaman 1954 spor son maçında rakibi Karaköprü spora yenilse de Kazan Belediye spor’un Bursa Yıldırım spor’u yenmesinden dolayı takımımız kendi grubunda 1. olmuş ve 3. ligdeki ilk yılında 2. lige yükselme başarısı göstermiştir.

Aslında diyebilirim ki takımızın kaderi, bir yıllık mücadelesinin sonu Kozan spor ile Bursa Yıldırım Spor’un arasında oynanan maçın son 3 dakikasında gidip geldi. Takımımız final maçında maalesef 3-1 geride devam ederken Bursa Yıldırım Spor ile Kozan Belediye spor maçı 90 dakika boyunca 0-0 berabere devam ederken Maçın 90+6. dakikasında Kozan Beldiye ilk golü attı ve bizler kendi maçımızı unuttup sevinçten havalara uçtuk, 1 dakika geçti 90+7 oldu Bursa Yıldırım atınca bu sefer ahlar  vahalar çektik...

90+8 oldu Kozan Belediye tekrar atıp skoru 2-1’e getirince bizler yine sevinçten ne yapacağımızı bilemedik ve artık kendi maçımızı bırakıp Bursa’dan gelecek habere kitlendik ve nihayetinde Kozan Belediye spor Bursa Yıldırım spor’u yendi ve biz de rahat bir nefes alarak son maçımızda yenilmiş olsak da bir yıllık emeğin mükafatını almanın sevincini yaşamaya başladık.

Kahta ilçemizin takımı Kahta02 spor da kendi sahasında rakibini farklı bir skorla yenerek 3. ligde kalma başarısı göstererek gelecek yıl yoluna 3. ligde devam etme şansını devam ettirmiştir.

Şimdi sevinme ve mutluluğumuzu yaşamanın zamanı olduğu için şimdiye kadar yaşanan sorunları, sıkıntıları ve ihtiyaçları konuşmanın belki zamanı değil ama biran önce halledilmesi gereken şehir stadını konuşmanın vakti gelip de geçtiği için o konuya değinmeden olmaz diye düşünüyorum.

Şehir Stadı

Bu şehrin 2 takımı profesyonel ligde, 3 takımı da BAL’da mücadelesine devam ederken şehrimizin UEFA standartlarında bir stadyumunun olmaması elbette futbol adına büyük bir eksikliktir. Bir çok şehrin hatta ilçenin bile birden fazla futbol sahası  varken bizim gibi bir futbol şehrinde hala eski usül şehrin merkezinde, mahalle arasında kalmış 8500 küsuratlı eski bir stadın varlığı büyük bir eksikliktir. Belki de bu alanda yapılacak en büyük yatırım ve destek futbolcuların çalışma, antrenman ve idmanlarını yapabilecekleri spor kompleksi halinde bir stadyum için ilk kazmayı vurup gelecek yıl içerisinde bu esere kavuşmak olmalı.

Müteahhitlerimizin mahareti ile bunu kısa sürede gerçekleştirmek zor olmasa gerek.

Futbolcularımız,  teknik ekip ve kulübümüzün yöneticileri kendilerine düşen görevi yerine getirdiler şimdi de sıra şehrimizin yetkili ve etkili kişilerinde...

Eminim onlar da şehrimize yakışır şekilde en güzelinden bir stadyumla şehrimizin futbol severlerine en güzel müjdeyi vereceklerdir.

Belki bu vesile ile ileride ülkemizin büyük takımlarını şehrimizde ağırlayacak ve futbol severler olarak çevre illerimize Gaziantep’e, Malatya’ya gitme sıkıntı ve derdinden de kurtulmuş olacağız. 

⁃ Teşekkürler 

Şampiyonluk için teşekkür edilmesi gereken o kadar çok kişi var ki hangi birinden bahsetmek lazım diye düşündüğümde;

Öncelikle bizlere büyük mutluluklar yaşatan başta tabiki sahada ter döken futbolcu ve teknik ekip gelirken

Bunların arkasında duran kıymetli başkanımız ve ülkemizde kulübünü şampiyonluğa ulaştıran ilk kadın kulüp başkanı olarak tarihe geçen Cevher Erdem hanımefendiye,

final maçında protokolde oturmak yerine taraftarla beraber oturmaktan gocunmayan, İstanbul’da Türkiye ve Yurt dışına hizmet götüren büyük bir şirketin başında iken iş yoğunluğunu bırakıp daha önce Yeni Malatya spordaki tecrübesi ile takımımıza yeni bir vizyon kazandıran Sait Aybak Başkanıma, klübün yönetim kurulu üyelerine, gecesini gündüzünü bu takıma ayırıp bu yıl statta olmasa da sosyal medyada ve sokakta sürekli kendini hissettiren kıymetli taraftar gruplarımız:

Şehir-i Yaman 

02 Cendere Grubu 

Ultras Perre Gençlik

Yaman Boys

gibi efendilikleri ile gençlere örnek olan taraftar gruplarına...

Tabi ki şehrimize gelir gelmez duruşu ve girişkenliği ile hemşerilerimizin gönlünde taht kuran şair ve gönül insanı kıymetli valimiz 

sayın Mahmut Çuhadar beye,

Belediye Başkanımız 

sayın Dr. Süleyman Kılınç beye, takımımıza verdikleri maddi ve manevi desteklerinden dolayı çok teşekkür etmek lazım.

Gençlik ve Spor il müdürümüz sayın Fikret Keleş'e, Üniversite Rektörümüz sayın Prof. Mehmet Turgut’a basımızın ve medyamızın kıymetli mensupları ve emektarlarına ve ayrıca  emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etmek lazım.

Herkesin gönlüne ve yüreğine sağlık yeter ki samimiyet ve dürüstlük olsun eminim şehrimizin tüm paydaşları samimi ve dürüst davranır ve kendine düşen görevi layıkıyla yerine getirirlerse şehrimiz de kulüplerimiz de lig atlayacak ve hep beraber daha güzel bir memlekette yaşayacağız.

Adıyaman 1954 sporumuz inşallah önümüzdeki yıl da 1. lige çıkma başarısı göstererek mutluluğumuza mutluluk katacaktır.

Darısı şehrimizin diğer tüm takımlarına inşallah. 

O zaman haydi Bismillah mücadelemiz şimdi yeniden başlıyor...