Sağlık hizmet standartlarında en yükseğe ulaşma hedefiyle ve toplum sağlığına verdiği değerden yola çıkarak Mart ayı Kolon Kanseri farkındalık ayı olması nedeniyle "Gölbaşı'nda taranmayan kişi kalmayacak" sloganıyla Gölbaşı ilçe sınırları
içinde yaşayan tarama kapsamına giren tüm kişilere ücretsiz kanser taraması yapılacak.

Gölbaşı Toplum Sağlığı Merkezinde ve Aile Hekimliği Merkezlerinde meme, kolon, rahim ağzı kanserleri için tarama testlerini yaptırabilecek.
Çağın gerçeği kansere karşı farkındalık yaratarak erken teşhisin önemine bir kez daha dikkat çekmeyi hedefleyerek bu kapsamdaki tüm kişilerin taraması bitene kadar sürecek olan kampanyayla ücretsiz kanser taramasından yararlanmak isteyenlerin Aile Hekimlerine veya Gölbaşı Toplum Sağlığı Merkezine başvurmaları gerekiyor.
Günümüzde kanserin insanları daha çok yakaladığını söyleyen İlçe Sağlık Müdürü Aydın, şunları kaydetti:

"Gölbaşı Toplum Sağlığı Müdürlüğü olarak Mart Ayı Kolon Kanseri farkındalık ayı nedeniyle kısa zamanda tarama kapsamına giren kişilerin çoğunluğunu toplumda sıklıkla görülen 3 kanser tipi olan kolon, meme ve rahim ağzı kanserleri için ücretsiz tarama yapacağız. Bu hastalıkta tedavi kadar erken teşhis de büyük önem taşıyor. Yolun başındayken bu hastalığı teşhis ederek umut ışığını yakalayabiliriz.Bizim hedefimiz; kanser için yapacağımız taramaya insanları teşvik etmek ve doğru bir biçimde yönlendirerek erken tanının hayat kurtardığı gerçeğine bir kez daha dikkat çekmek.”
Kanserin önlenebilir bir hastalık olduğunu söyleyen Aydın, "Bu nedenle Mart ayında tarama çalışmalarımızı hız verdik. Günümüzde her 8 kadından biri meme, her 10 kişiden biri kolon kanserine yakalanıyor.Tıptaki yenilikler sayesinde bazı kanser türlerinde erken tanıyla hastalıktan tamamen kurtulmak mümkün. Tarama kapsamında ücretsiz kanser taraması yaptırmaya tarama kapsamına giren tüm kişileri davet ediyoruz. Böylece tanı ve tedavi için geç kalmamış olacağız” dedi.