Ey iman edenler! Cuma (toplantı) günü namaz(selat) için çağrı yapıldığı zaman, hemen Ellah'ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın.

Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.

(Cuma 9). Cuma namazı normal vakitler dışında özel bir namaz değildir, cemaatle iki rekat öğle namazının kılınmasıdır, sadece namazdan sonra hutbe eklenmiştir.!

Resulullah bu namazı ayete göre uygulamıştır, önce Salat/Namaz sonra “Zikir” denen Hutbe.!!! Günümüz de ki kılınan Cuma namazı Emevi Devleti’nin siyasi propaganda olarak yaptığı şekildir, (Tirmizi;Cuma) Resulullah böyle bir Cuma namazını uygulamamıştır.!!!

Tarih ve Hadis Rivayetlerine göre, Resulullah öğle vaktinde iki rekat öğle namazını (selatı ıkame) cemaatle kılıp sonra üç basamaklı hutbe’ye çıkıp ayakta Allah’a hamd ettikten sonra Kur’an’dan sure ve ayetlerden oluşan bir hutbe verirdi ve bazen ayakta yorulup otururdu ve sonra kalkıp hutbeyi devam ederdi ve konuşması bitince tekrar Allah’a hamd ederek hutbe’den inerdi ve Resulullah hutbe’den indikten sonra herkese dağılabilirsiniz derdi,

(İbni Mace). Münafık Emevi Devletinin yöneticileri namazdan sonra kendilerini dinlemeyip dağılan Müslümanları görünce Cuma hutbesini namazın önüne alarak kendi siyasi mesajlarını halka anlatıyorlardı, (SARAHSİ, ünlü hanefi fakihi). ilk bu uygulamayı Muaviye’nin Medine valisi Mervan bin Hakem yapmaya başladı.!!! Cuma (toplantı) namazında içerde okunan ikinci Ezan sonradan eklenmiş bidattir.

Resulullah namaz (selatı ıkame) için tek Ezan okutmuştur ikincisi yoktur, Hutbe tektir, ikinci Hutbe diye bir şey yoktur, Günümüzde ki Hutbe şekli mezheplerin uydurmalarıdır, Resulullah böyle Hutbeler vermemiştir.!