6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıldönümünde yeni kurulan Mürettebat Arama-Kurtarma İnsanı Yardım ve Ulusalararası Strateji Derneği üyeleri Hatay’a giderek, 1 sene boyunca yalnız bırakmadıları depremzedeleri, bu acı günde yine yalnız bırakmadı.

Başkan Ömer Şimşek öncülüğündeki Mürettebat ekibi, 6 Şubat sabaha karşı saat 4:17’de Hatay halkı ile “Sessiz Yürüyüş”e katılarak, depremzedelerin acılarına ortak oldu.

Deprem şehitlerin rahmetle ve özlemle andıklarını dile getiren Mürettebat ekibi sorumlusu Ömer Şimşek; “Asrın felaketi olarak adlandıralan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde çok büyük yıkımlara sebep oldu. Devletimiz ilk günden itibaren elinden geleni yapmaya çalıştı ve yapmaya devam ediyor. Bu süreçte devletimizin yanı sıra bizim gibi hayır kuruluşlarımızında yaraların sarılması için elinden geleni yapması gerektiği sorumluluğuyla depremin yıldönümünde ekibimizle birlikte Hatay ilimize gittik. Hazırlamış olduğumuz yardımları yapmış olduğumuz istişareler neticesinde en çok ihtiyaç duyulan yerlere ulaştırmak adına tespitlerimiz sonucu Hatay’ın Altınözü ilçesinde depremin en çok en yoğun hissedildiği Yanıkpınar köyünde depremzede ve ihtiyaç sahiplerine kıyafet dağıtımı, çocuklara da farklı ikramlarda bulunduk, depremzede kardeşlerimizin dertlerine ortak olduk. İmkanlarımız dahilinde yardımlarımıza devam edeceğiz. Bu vesliyle depremin yıldönümünde deprem şehitlerimizi rahmetle, özlemle anıyoruz. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bugün bizlerle olan ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan anlamlı ziyaret ve yardımlar için mutluluk duyduklarını dile getiren Yanıkpınar Köyü muhtarı Muhammet Ödemiş; “6 şubatta meydana gelen depremde sevdiklerimizi ve yakınlarımızı kaybettik fakat depremin ilk anlarından bugüne kadar bizleri yalnız bırakmayan Mürettebat Arama Kurtarma ekiplerine çok teşekkür ediyorum, bizleri yalnız bırakmadınız, sizlerin varlığı az da olsa acılarımız hafifletti. Çok değerli Konya halkına teşekkür ediyorum, desteklerinizi gönderdiniz bizleri hiç yalnız bırakamdınız, Allah (c.c.) devletimize zeval vermesin, evleri yıkılan depremzedelerin köyümüzün hemen üst tarafında yeni konutlarının inşaatları son hız devam etmektedir. Büyük depremde köyümüzün tek ibadet hanesi olan camimiz yıkılmıştır, insanlarımızın ibadet edebilmesi için acilen bir camiye ihtiyaç vardır bu konuda yetkililerin desteklerini bekliyoruz.” dedi.

26 Temmuz Defne konteynır kentini ziyaret eden Mürettebat ekibi konteynırda yaşayan 600 çocuğa da ikramlarda bulundu.

ECRİN’İN HİKAYESİ

Mürettebat’ın sivil diplomasi ve yurtdışı çalışmalar-projeler sorumlusu Süleyman Arslantay, Hatay’da dev yürekli çocuk Ecrin’in hikâyesini anlattı:

“Defne Konteyner kent’te yasayan Ecrin’im 11 yaşında, Mürettebat’ın en genç üyesi. Sessiz Yürüyüş programına 06.02.2024(04:17) bizimle birlikte katıldı. Sabaha kadar hiç uyumadı. Mürettebat’taki abilerinin Hatay’a geleceğini duyunca da hiç uyumamış. Ecrin’imizi daha da özel kılan onun yaşının küçük olması değil, kocaman bir yüreğinin olması. Ecrin’in söylediğine göre; şu ana kadar biriktirdiği tüm oyuncaklarıyla bir anısı varmış. Oyuncaklarını çok sevmesine rağmen konteynerlerde yaşayıp, oyuncağı olmayan çocuk kardeşlerine oyuncaklarını hediye etmek istemiş, Biz de onun bu isteğine kayıtsız kalmadık. Ecrin oyuncaklarını 5 poşette toplayıp hepsini hediye etti.  Bizimle birlikte iki gün boyunca tüm dağıtım çalışmalarına katıldı.  Ecrin’in karnesi de çok başarılı. Bir daha ki Hatay programımızda tekrar görüşmek üzere vedalaştık.“