Adıyaman Merkez Yeşilyurt Mahallesinde oturan şehidin ailesine acı haber ulaştı.

Adıyaman Merkez Yeşilyurt Mahallesinde oturan şehidin ailesine acı haber ulaştı. 23 Mart 2024 Tarihinde Suriye’de icra edilen Bahar Kalkanı Harekâtı Bölgesi, Ayn Havurüs bölgesinde, mevzide gözetleme görevinde iken arızalanan tankın onarımı maksadıyla başka bir tank ile çekilmesi esnasında Tankçı Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı iki tankın arasında sıkışarak ağır şekilde yaralandı. Üs bölgesinde ilk müdahalenin ardından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler yayınladığı başsağlığı mesajında; “Kahraman arkadaşımız 23 Mart 2024 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman Şehidimize Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim”

Şehidin Naaşı Hatay’da yapılacak törenin ardından 24 Mart Pazar günü helikopterle Adıyaman’a getirileceği, öğle namazına müteakip resmi törenle yeni mezarlıktaki şehitliğe defin edileceği belirtildi.

Meliha ve Mehmet Akıncı’nın büyük oğlu olan Şehit Abdulkadir Akıncı’nın bekar olduğu ve 14 yaşında bir kız kardeşinin olduğu öğrenildi.