CEZAEVİ İLE İLGİLİ MAĞDURİYETLERİ DİLE GETİRMİŞTİ

TBMM Katip Üyesi Tutdere, geçtiğimiz haftalarda Plan ve Bütçe Komisyonunda Adalet Bakanlığının bütçe ve kesin hesap görüşmeleri sırasında Adalet Bakanı’na, Elâzığ depreminden sonra Adıyaman'daki kapalı cezaevinin yıkılma aşamasına geldiğini ve tahliye edildiğini, buradaki 814 tutuklu ve hükümlünün çevre illere gönderildiğini, personellerin zorunlu şekilde başka illere tayin edildiğini, hem tutuklu ve hükümlülerin hem de cezaevi personellerinin aileleriyle birlikte mağdur edildiğini dile getirmişti.

Milletvekili Tutdere, Bu defa Genel Kurul’da gerçekleşen görüşmelerde aynı sorunları yineleyerek Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e Adıyaman cezaevinin ne zaman yapılacağını sordu.

YAPIM İHALESİNİ 2021 YILI İLK ÇEYREĞİNDE YAPACAĞIZ!

Adalet Bakanı Gül konuya ilişkin yazılı bir cevap verdi. Bakan Gül verdiği cevapta, “Adıyaman ilinin ceza infaz kurumu ihtiyacının karşılanması amacıyla 1 adet L Tipi ve 1 adet Açık Ceza İnfaz Kurumu yapımı 2020 yılı yatırım programında yer almaktadır. Bu amaçla yapılan araştırmalar sonucu Merkez ilçe, Hacıhalil Köyü, 29 nolu parsel kayıtlı 229.800,00 m2 yüzölçümlü arazinin yerinde yapılan incelemesi sonucu uygun görülmüştür. Proje çalışmaları devam eden kurumun yapım ihalesi 2021 yılı ilk çeyreğinde yapılması planlanmaktadır.” dedi.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ!

Bakanın cevabını değerlendiren Tutdere, “Adıyaman’da binlerce vatandaşımızın mağduriyetine neden olan bu cezaevi yapımının belirsizliğinin Adalet Bakanı’nın yazılı açıklamasıyla bir nebze olsun ortadan kalkmış olması ilimiz adına sevindiricidir. Ümit ediyoruz ki Sayın Bakan’ın belirtmiş olduğu takvimlerde yapım işi ihalesi yapılarak bir an evvel çalışmalara başlanır ve vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilir. Kendilerine teşekkür ediyor, cezaevi yapımıyla ilgili iş ve işlemlerin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi için vatandaşlarımız adına konunun takipçisi olmaya devam edeceğimizi belirtiyorum.” dedi.