İlk Siftah Ulum’dan” çalışması Adıyaman geneline hızla yayılıyor. Bu çalışma kapsamında sabah namazı sonrası çalışma yapan Mehmet Ulum, esnafa siftah parası dağıttı. İçerisine bir mektup yazan ve 1 TL bulunan zarfları sabahın erken saatlerinde kapıların altından bırakarak siftah dağıtılan cadde esnafı kepenklerini açtıklarında bu hoş sürprizle karşılaştılar. Mehmet Ulum tarafından yapılan uygulama esnaflar arasında ilgi ve memnuniyetle karşılandı.

Küçük bir etkinlikle esnafın yüzünü görmekten son derece mutlu olduğunu belirten Mehmet Ulum "Bu çalışma ile amacımız, bireyselciliğin ön plana çıktığı, tüm milli ve manevi değerlerimizin erozyona uğradığı böyle bir zamanda kapitalizmin kıskacında kalan esnafımıza çözümün yeniden değerlerimize, aslımıza dönmek olduğunu hatırlatmak, Osmanlı Devleti’ni büyük devlet yapan Ahilik şuurunun hatırlanmasına katkı sağlamaktır." dedi.

Mehmet Ulum dağıtılan mektupta şu sözlere yer verildi: “Adıyaman’ımızın değerli esnafı. Selamünaleyküm; Adıyamanlı esnaf kardeşlerimiz. Yeri geldi kapınıza gelen bir ihtiyaç sahibine yardım ettiniz. Yeri geldi bir garibanı doyurarak dini ve sosyal sorumluluğunuzu yerine getirdiniz. Kimi zaman ise zor durumda olan esnaf kardeşlerimize yardımda bulundunuz. Birbirinizin sevincine ortak olurken bazen de birlikte üzüldünüz. Gün geldi bereketli kazançlar elde ettiniz. Gün geldi siftahsız kepenk indirdiniz. Siftah güne başlangıçtır. İstedik ki; sürekli birbirleriyle dayanışma halinde olan esnafımızın bugünkü siftahı bizden olsun. Allah, helal ve bereketli kazançlar nasip etsin. Gün geldi bereketli kazançlar elde ettiniz. Gün geldi siftahsız kepenk kapattınız. Mehmet Ulum istedik ki, sürekli birbiriyle dayanışma halinde olan esnafımızın bugün ki siftahı bizden olsun. Hayırlı sabahlar dileriz. Allah helâl ve bereketli kazançlar nasip etsin”