Ziyarette açıklamada bulunan Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel; “Geçtiğimiz günlerde yapılan oda seçimlerinde delegelerin teveccühü ile başkanlığa seçilen Rıfat Arık’a ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ve başarı dileklerimizi paylaşmak üzere gerçekleştirdiğimiz ziyarette kent konseyinin çalışmaları ile Yemeniciler ve Ayakkabıcılar odasının çalışmaları hakkında karşılıklı istişarede bulunduk. Daha güzel ve daha yaşanabilir bir şehir için şehrin tüm aktörlerinin el birliği ve güç birliği etmelerinin öneminin de üzerinde durulduğu ziyarette şehrimizde istihdam ve katma değer üretecek önemli bir proje olan ve organize sanayi bölgesinde yapımı planlanan ayakkabı fabrikası hakkında da bilgi alışverişinde bulunduk. Tekrardan başkan Rıfat Arık ve yönetim kurulunu tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

Ayakkabı Fabrikasının Adıyaman için önemli olduğunu dile getiren Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel; “Ziyaretimiz esnasında değerli oda başkanımız ilimizde yapılması düşünülen Ayakkabı Fabrikası projesi hakkında bizlere bilgiler gerdi. İlimiz valisi sayın Mahmut Çuhadar, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, AK Parti İl Başkanımızın kıymetli çabaları ile ihale aşamasına gelen ancak fiyat artışı sebebi ile uygulama ihalesini alan firmanın ihale sürecini fesih ettiğini belirtti. İşsizlik ve ekonomik sorunlarla boğuşan ilimiz için, hayati derecede önemli gördüğümüz Ayakkabı Fabrikası konusunda daha önce gösterilen bütün çabaları kıymetli bulduğumuzu özellikle ifade etmek istiyoruz. Akamete uğrayan ihale sürecinin hızla yeniden başlamasını temenni ederken bu konuda üstün gayret gösteren Yemeniciler ve Ayakkabıcılar Odası Başkanı Rıfat Arık’a ve değerli yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz. Adıyaman Kent Konseyi olarak bu konuda kendilerine desteğimiz tamdır, Ayakkabı fabrikası konusunda bizler de konunun takipçisi olacağız.” Dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Adıyaman Yemeniciler ve Ayakkabıcılar odası başkanı Rıfat Arık; “Kent konseyimiz söz konusu Adıyaman olduğunda her zaman ellerinden geleni yapan sivil toplum kuruluşlarımızdan birisidir. Bugünde bizler yapmış oldukları nezaket ziyaretinde ilimizde hayata geçirilmesi planlanan Ayakkabı Fabrikası hakkında bilgiler verdik. İnşallah el birliği ile ilimize bir şeyler kazandırmanın çabası içerisinde olacağız. Bu vesileyle Kent Konseyi başkanımız Sinan Temel ve Yönetim kurulu üyesi Abdulkerim Işık’a teşekkür ediyorum” dedi.