Haber:Metin HARIKÇI

Muhtarlarla Federasyon binası önünde muhtarlarla bir araya gelen başkan Abdulkadir Geylani Taş, eli kanlı İsrail devletinin dünyanın gözü önünde Filistin’de büyük bir soykırım yaptığını belirtirek, savaş alanında olamasakta Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için İsrail menşeili ürünlerin ülkemiz genelinde ve ilimizde boykot edilmesini istiyoruz dedi.

Dünyanın gözü önünde büyük bir soykırımın yaşandığını belirten başkan Taş; “Gazede tarif edilemez bir katliam ve resmen soykırım yaşanmakta. İsrail'in, Gazze'de çocuk, kadın, hasta demeden okulları, hastaneleri ve sivil tüm alanları vurması ne uluslararası hukukla ne vicdanla ne de insaniyetle bağdaşır. Bunlar ne kadar kansız, vicdansız ki bombalayarak vurdukları, yaraladıkları müslümanlar hastanede tedavi altına alınıyor yetmiyor bu sefer o masum insanları bu kez hastanede bombalıyorlar. Bir hastaneyi vurmanın, dünyanın hiçbir yerinde akıl, vicdan ve insaniyetle bağdaşmamaktadır. Uluslararası hukuk kurallarını bütün dünyanın gözleri önünde ihlal eden katil İsrail açıkça savaş suçu işlemektedir. İsrail'in sivillere yönelik vicdanları kanatan, insanlık dışı ve hukuk tanımaz saldırılarını birkez daha şiddetle kınıyoruz.” Dedi.

Gazze'de aralarında çocukların da bulunduğu yüzlerce sivilin katledilmesine sessiz kalanların, Filistinli kadın, çocuk ve yaşlıların yaşama hakkına dair konuşmayanların, bu insanlık suçunun yalnızca seyircisi değil aynı zamanda ortağı olduğunu belirten başkan Taş, "Türkiye terör belasına karşı kendi sınırlarını korumak adına sınır ötesinde başlatmış olduğu operasyonlara tepki gösteren ülkeler, bir rahip için ayağa kalkanlar malesef binlerce masum çocuğun, kadının bombalanmasına seyirci kalmakta, perde arkasından İsrail’i desteklemte. Yıllar boyunca müslümanlara kin besleyenler dönem dönem bu şekilde kinlerini kusmakta. Hazreti İbrahim döneminde nasıl ki Nemrut vardıysa  günümüzün Nemrutları, Firavunları, Karunları AB'dir, ABD'dir, IMF'dir, NATO'dur ve katil İsrail'dir. Filistin’de, Gazze’de savaş alanında olamazsak bile Nemrut’un Hazireti İbrahim’i ateşe atacağını duyan karıncanın ateşi söndürmek için ağzına aldığı suyla yola düşmesi neyse bugün bizlerde müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykıracağız, müslüman düşmanı ülkeler için alanlarda tepkimizi göstereceğiz, kardeşlerimizin bir an evvel huzura kavuşması için dua edeceğiz. Ve müslüman düşmanlarına karşı başta İsrail menşeli ürünlerin ülkemizde ve ilimizde boykot edilmesini, alınmaması ve satılmaması için birkez daha çağrıda bulunuyoruz. Filistin'e yönelik bu insanlık dışı saldırı ve kuşatma bir an evvel sona ermelidir. Rabbim Müslüman kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.