Başkan Koca yaptığı açıklamasında; “Adıyaman’da ve bölgemizdeki yoğun kar yağışı nedeniyle işyerlerinin faaliyetleri ciddi bir şekilde aksamış ve çoğu kapalı durumda. Mali Müşavirler beyannameleri ve bildirimleri zamanında yerine getirebilmek için mükelleflerden bilgi ve belge alamıyor. Özellikle taşımacılık sektörü ve şehiriçi ulaşım ciddi sorunlar yaşamakta Küçük sanayi sitesindeki ve şehir merkezindeki birçok işyeri yoğun kar yağışından kaynaklı ciddi zararlar görmüştür.

Organize Sanayi bölgesindeki üretimler işçilerin işlerine gidememelerinden dolayı ciddi şekilde aksamış durumda. Vergi mükellefleri ayın 26’sında KDV ve Muhtasar ödemesi yapacak ayın 31’inde SGK ve vergi yapılandırma ödemeleri var. Nakliyatçı ve Taşımacılar perişan. Hazine ve Maliye Bakanlığı Adıyaman ve bölgemiz için Mücbir Sebep ilan etmesi zorunlu hale gelmiştir. Mücbir sebepler 213 sayılı VUK'nun 13. maddesinde düzenlenen ve mükelleflere belli özel durumların varlığı halinde sürelerin işlemesini durduran nedenlerdir. Doğal afetler sonucu ilan edilen bölgedeki vergi mükelleflerinin Ödevlerini yerine getirme sürelerini durduran ve ileri bir tarihe atan uygulamalardır.

Bu bağlamda ilimizde ve bölgemizde mücbir sebep ilan edilmesi için yetkililerden destek talep ediyoruz.” Şeklinde konuştu