Salı günü öğleden sonra başlayan ve kısa sürede etkili olan kar yağışı şehir merkezinde ve ilçelerde ulaşımı etkilerken, Kahta ilçesi Salkımbağ Köyünde Abdulkadir Arı’ya ait 100 baş hayvanın bulunduğu çiftliğin çatısı iki taraflı çöktüğünden hayvanlar açıkta kaldı.

Kahta Girne mahallesinde Ömer Öner’e ait 50 baş hayvanın bulunduğu çiftlikte kısmı çökmeler meydana geldi. Kahta Ulupınar Köyünde Hanifi Yılancı’ya ait 200 baş hayvanın barındığı çiftliğin çatısı çöktü ve hayvanlar açıkta kaldı. Adıyaman Merkez Hasankendi köyünde faaliyette bulunan Hicri Gürsoy’a ait HBG Çiftliğinde iki adet buzağı soğuktan etkilenerek öldü ve çiftlik karlar altında kaldı.

Kar yağışının il geneli hayatı olumsuz etkilediğini dile getiren HBG Çiftlik sahibi Hicri Gürsoy; “İlimizde iki gün boyunca aralıksız devam eden kar yağışı ulaşıma engel olurken, Hayvancılık ve Süt üreticileri çiftlikleri çok daha fazla etkilendi. Ulaşım yollarımız kapandı, çiftlikte vardiyalı çalışan işçilerimiz mesaisi bitmesine rağmen evine gidemedi, işe gelmesi gereken çalışanlarımız çiftliğe gelemedi. İki adet buzağımız soğuktan etkilenerek öldü. Hayvanlardan elde etmiş olduğumuz sütler kazanlara doldu firmalar gelip sütleri alamadı.

Çiftlikte her taraf karlar altında kaldı. 700 büyük baş hayvanımız var ve yıllık süt üretimimiz 2 Bin ton civarı. Hava şartlarının sert olduğu şu günlerde hayvanlarımızın zarar görmesinden endişe ediyoruz. Ulaşım yollarımızın bir an evvel açılmasını istiyoruz. Hayvanlar hastalansa veteriner bile gelemeyecek, sütlerimiz elimizde kalacak. Kar yağışı nedeniyle çiftliklerinde hasar oluşan üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” Şeklinde konuştu.