Sezon başından bu yana BAL Ligi 2. Grupta şampiyonluk yolunda mücadele veren iki takımımızdan Adıyaman 1954 spor ile Kahta 02 spor arasında oynanan maçı Kahta spor kendi sahasında Barış Kılıç, Bahri Arslan ve İsmail Palta’nın attığı gollerle 3-1 kazanarak şampiyonluk yolunda çok önemli bir galibiyete imza attı.

Sezon başından bu yana 2. Grupta ortaya koydukları performansla şampiyonluğun en büyük adayları olarak gösterilen Adıyaman 1954 spor ile Kahta 02 Spor üst üste aldıkları galibiyetlerle rakiplerini bir bir geride bırakırken, Adıyaman 1954 spor il yarıyı lider olarak tamamlarken, Kahta 02 spor ikinci sırada tamamladı.

İkinci yarıya Kahta 02 spor galibiyetle başlarken, Adıyaman 1954 spor Kilis deplasmanından 1-1 berabere dönerek büyük bir avantaj kaybetti. Aldığı galibiyetle Kahta 02 spor grupta liderliğe yükseldi. Almış olduğu galibiyet ve grupta liderlik koltuğuna oturmanın moraliyle Adıyaman 1954 spor maçına çıkan Kahta 02 spor kendi sahasında taraftarının muhteşem desteğiyle başladığı maçın 42. Dakikasında Barış’ın attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu sonuçla sona erdi. İkinci yarıya da hızlı başlayan Kahta 02 spor konuk takım karşısında üst üste pozisyonlar bulmaya başladı ve maçın 57. Dakikasında İsmail Palta’nın attığı golle durum 2-0 oldu. Üst üste bulduğu gollerle grubun güçlü ekibi Adıyaman 1954 spor karşısında daha iyi bir oyun sergilemeye başladığı anda gelişen Adıyaman 1954 spor atağında maçın 77. Dakikasında Hakan Doğan’ın attığı şut Kahta 02 spor defans oyuncusu İbrahim Akyüz’e çarparak ağlarla buluştu ve durum 2-1 oldu. Bulduğu golle umutlanan Adıyaman 1954 spor maçın 81. Dakikasında ev sahibi takımdan Bahri Arslan’ın attığı gole 3-1 yenik duruma düştü. Maçın ilerleyen dakikalarında penaltı vuruşu kazanan Adıyaman 1954 spor da Halil penaltı vuruşunu gole çeviremedi. Maçta başka gol olmayınca zorlu maçı Kahta 02 spor 3-1 kazanarak şampiyonluk yolunda çok önemli 3 puanı hanesine yazdırdı.

İkinci yarıya çok iyi başladıklarını ve Adıyaman 1954 spor karşısında çok önemli bir galibiyete imza attıklarını belirten Kahta 02 Spor kulübü teknik direktörü Erhan Koç; “İkinci yarının başlamasıyla birlikte üst üste almış olduğumuz galibiyetler ve rakibimiz 1954 sporun puan kaybı bizi grupta lider konuma getirdi. Sezon başından bu yana spor kamuoyu her iki takımı şampiyonluğun en büyük adayları olarak göstermekteydi ve 3. hafta iki takım arasında oynanacak olan maç merakla bekleniyordu. Hafta boyunca maça çok iyi hazırlandık ve muhteşem taraftarımızın desteğini futbolcu kardeşlerim 3 golle süsleyerek maçı kazanmayı başardık. İkinci yarının henüz 3. Haftası ve takım olarak rehavete kapılmadan aynı ciddiyetle yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz sezonu şampiyon olarak bitirmektir. Bugünkü galibiyeti muhteşem taraftarımıza ve kulüp başkanımıza hediye ediyoruz.” Dedi.

Zorlu maçın bitiş düdüğüşle birlikte Kahta stadyumu adeta karnaval havasına dönerken, taraftarlar ve takım galibiyeti davul zurna eşliğinde halaylarla kutladı.

Haber: Metin Harıkçı