Ağrı 5’nci Hudut Alayı 3. Tabur Komutanlığı emrinde vatani görevini yaparken,  26 Şubat 2001 tarihinde nöbet dönüşü sırasında çığ düşmesi sonucu şehit olan Piyade Er Sabri Bayır için şehadetinin 17. yılında mevlid-i şerif okutuldu.

Şehit Piyade Er Sabri Bayır’ın Adıyaman merkeze bağlı Ekinci Köyünde düzenlenen mevlit programına, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ve Eşi Yasemin Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar ve Eşi Fatma Kulalar, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve Eşi Fulya Kutlu, Vali Yardımcısı Adem Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi Çelik, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi, şehit aileleri ve köy halkı katıldı. 

Ekinci Köyünegelişinde Vali Nurullah Naci Kalkancı’yı ve beraberindeki heyeti, Şehit Piyade Er Sabri Bayır’ın babası Süleyman Bayır, ailesi ve köy halkı karşıladı.

Gerçekleşen mevlid programında İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından Kura’n-ı Kerim ve mevlidi şerif okunarak ilahiler seslendirildi. Canlarını din-ü devlet, mülk-ü millet, vatanın istiklal ve istikbali uğruna feda eden, tüm şehitler dualarla anılarak Allah’tan rahmet dilendi.

Vali Nurullah Naci Kalkancı ve beraberindeki heyet, okunan mevlidi şerif sonrası Şehit Piyade Er Sabri Bayır’ın Ekinci Köyünde bulunan mezarını ziyaret ederek, dua etti.

Şehit Piyade Er Sabri Bayır’ın Mevlid-i Şerif programı sonrası Vali Nurullah Naci Kalkancı ve beraberindeki heyet, Ekinci Köyü güzergâhı üzerinde bulunan Doyran Köyüne geçerek, ülkemizin sınır güvenliğinin korunması, birlik ve bütünlüğünün sağlanması amacıyla geçtiğimiz yıl Suriye’de İŞİD terör örgütüne yönelik başlatılan Fırat Kalkanı HarekâtındaCerablus’ta şehit düşen Tankçı Uzman Çavuş Mehmet Akif Güleş’in ailesini ziyaret etti.