CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere’nin konuşmasından satır başları şu şekilde:

Suriye’de Yeni Bir Yol Haritasına İhtiyaç Var

Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Önceki gün Cumhuriyet Halk Partisi olarak İyi Parti ile birlikte İdlib’de yaşanan bu saldırının sebeplerinin araştırılması, hükümetin mecliste milletvekillerine bilgi vermesi için meclisi olağanüstü toplantıya çağırdık. Ancak İktidar her zamanki vurdumduymazlığıyla bu talebi reddetti. Türkiye’nin talebi üzerine Birleşmiş Milletler toplandı, NATO toplandı, ancak bu ülkenin milletvekillerinden oluşan milletin meclisi Adalet ve Kalkınma Partisi yüzünden toplamadı.

Meclis toplanamadığı için bizler şehitlerimizin ne şekilde vurulduğuna, ülkemizi derinden yaralayan bu elim olayın nasıl gerçekleştiğine ilişkin bilgi sahibi değiliz. Basının bize verdiği bilgi kadarını biliyoruz. Aslında dış politikayla ilgili olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener defalarca iktidarı uyardı: “Suriye’de yanlış yapıyorsunuz, Suriye politikası doğru değildir. Büyük emperyalist güçler arasında Türkiye’nin sıkıntıya girecektir.” Ancak, üzülerek belirteyim ki maalesef genel başkanlarımızın, partilerimizin söylemleri haklı çıktı ve Türkiye Ortadoğu bataklığına saplandı veya saplanmak üzeredir. Buradan çağrı da bulunuyoruz. Suriye politikası konusunda tüm parlamentonun tüm siyasi partilerin tüm genel başkanların talepleri ve görüşleri alınarak yeniden bir yol haritası çizmekte fayda var. Aksi takdirde bu vatanın evlatları şehit olmaya devam edecektir. Milletimiz, devletimiz zarar görecektir. Bu konuda hükümetin oturup artık şapkayı önüne koyması ve bu ülkenin menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapması gerektiğine inanıyoruz.

Adıyaman İçin Hep Birlikte Çalışıyoruz

Milletvekili Tutdere konuşmasında İyi Partili delegasyon, yönetici ve üyelerine hitaben; “Değerli arkadaşlar, ben sizlerinde vekilinizim. Yetki verdiğiniz günden bu yana elimizden geldiğince ilimizin ve ülkemizin sorunları konusunda mücadele ediyoruz. Sürekli il başkanlarımızla ve sizlerle temas halindeyiz. İnşallah önümüzdeki süreçte hem Adıyaman’ımızın hem de ülkemizin sorunlarının aşıldığı ortamı hep birlikte yakalarız.” dedi.

Türkiye’nin en büyük sorununun referandum süreciyle beraber değiştirilen tek adam rejiminin büyün sorunların temel kaynağını oluşturduğunu ifade eden Tutdere, “İnşallah hep beraber millet ittifakının parçaları olarak, demokrasi bloğu olarak, demokrasiye inanan bütün yurttaşlar olarak adına başkanlık sistemi denen, yargıyı yasamayı ortadan kaldıran bütün yetkileri yürütmede birleştiren bu sistemi ortadan kaldırarak Türkiye’yi tekrar daha güçlü demokratik parlamenter sistemle buluşturarak, sorunlarımızı daha demokratik ortamda çözeriz.” dedi.