Kurban Bayram'ının yaklaşmasıyla kent merkezinde bulunan hayvan pazarlarında artan yoğunlukta sahte paraya karşı önlem alan Adıyaman Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hayvan satıcılarına sahte para ile gerçek para ayırt eden kalem hediye etti.

Adıyaman Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, kurban satıcılarını sahte para konusunda uyardı. Sahte paranın anlaşılma yollarını kurban satıcılarına anlatan ekipler, daha sonra bilgilendirme broşürleri dağıttı.

Kurban satıcılarının emeklerinin boşa çıkmaması adına önemli çalışmalar da yürüttüğünü belirten ekipler, “Para sahteciliği her zaman rastladığımız bir olay özellikle kurban bayramlarında sıklıkla olup geçmiş tecrübelerimize dayanarak öğrenmiş bulunuyoruz. Bizde vatandaşlarımızın bir yıllık emeği olan bu hayvanlarının Pazar da sattıkları anda dolandırıcıların tuzağa düşmemesi için Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü olarak önlemler aldık. Vatandaşlarımıza biz kalem dağıttık. Sahte para tespitine dayanan kalemler dağıttık. Buradaki temel amacımız dolandırıcıların Adıyaman’daki kurban pazarında vatandaşın mallarını sattıktan sonra sahte para ile alışveriş yapmasının önüne geçmek” dedi.