Tutdere verdiği önerge ile yaya trafiğinin yoğun olduğu Kurugeçit Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesini bir araya bağlayacak olan Gölbaşı Tren Garı altından Botanik Park´a yaya güvenliğinin sağlanması için yaya alt geçidi yapılmasının zaruriyet arz ettiğini ve bakanlığın bu yönde bir çalışma yapması gerektiğini belirtmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verilen cevapta “3 Temmuz 2013 tarihli ve 28696 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Demiryolu Hemzemin Geçitlerinde Alınacak Tedbirler ve Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin 9.maddesinde yer alan; “Seyir momenti 30.000 katsayısını geçen hatlarda hemzemin geçit açılamaz, alt veya üst geçit yapılır” hükmü gereğince Gölbaşı ilçesi sınırları dahilinde karayolu alt veya üstgeçidi yapma zorunluluğu bulunmamakta olup, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün yatırım programında da yer almamaktadır” denildi.

Milletvekili Tutdere yaptığı açıklamada, Bakanlığın cevabında kendisiyle çeliştiğini belirtti. “Bakanlık cevabının başında “Belirtilen hemzemin geçitte yönetmelik hükümlerinde belirtildiği üzere uyarı ve işaret levhalarının eksiksiz durumda olduğu” yazının devamında ise söz konusu hemzemin geçitlerde ilgili yönetmelik hükümlerinde belirtilen güvenlik tedbirlerinin tamamlanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğine ilişkin ibarelere yer verilmiştir. Bunu akılla ve mantıkla bağdaşır bir tarafı bulunmamaktadır. Ayrıca her yatırım programı açıklandığında gündeme gelen Gölbaşı-Adıyaman-Kahta hızlı tren hattının da projesinin devam ettiği ve 2020 yılının üçüncü çeyreğinde bitirilmesinin hedeflendiği belirtilmiştir.”dedi.

Gölbaşı ilçesi önceki dönem Belediye Başkanının 2017 yılında yaptığı açıklamaları da hatırlatan milletvekili Tutdere iktidarın sürekli vatandaşları kandırmaya, oyalamaya yönelik politikalar üzerinden siyaset yaptığını söyledi.

Hatırlanacağı üzere dönemin Belediye Başkanı 2017 yılında yaptığı açıklamasında Tren Garı altından Botanik Park´a maliyeti 4 milyon 819 bin TL olan alt geçidin yapılacağı müjdesini vermiş ve projenin geçmesinde desteği olan dönemin bakanı Ahmet Arslan ile diğer ilgililere emeklerinden dolayı teşekkür ederek, alt geçidin Gölbaşı halkına hayırlı olmasını dilemişti.