Gölbaşı ilçesinde yapılması planlanan meyve kurutma ve paketleme tesisi için ilçe Kaymakamı Mutlu Köksal, teknik heyetle birlikte proje uygulama sahasında zemin etüdü çalışmalarına katıldı.

Projeyi destekleyecek GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı heyeti ile İlçe Tarım ve Orman Müdürü, Ziraat Odası başkanı, köy muhtarı da incelemeye katılarak sahada proje noktaları belirlendi.

Çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Gölbaşı Kaymakamı Mutlu Köksal; “Projenin sahibi olmamız münasebetiyle kaymakamlık köylere hizmet götürme birliği olarak bütçenin %10'nu karşılayacağız, kalan kısım ise GAP tarafından finanse edilecektir. Özellikle hurma üreticilerinin özlemle beklediği bu projenin kurutma ile ürünlere katma değer katacağı düşünülmektedir. Artık hurma üreticileri yaş hurmayı başka illere kurutmaya göndermeyecek ve köylerinde kurutup pazara arzı sağlanacaktır. Türkiye’de Trabzon hurması üretiminde söz sahibi olan ilçemiz üreticileri adına projeyi destekleyen sayın valimize, GAP yetkililerine ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” Dedi.