Haber-Metin HARIKÇI

Adıyaman sporun başarılı eski Kalecisi Yaşar Sarıkaya’nın oğlu olan ve babasının izinden futbolculuğu tercih eden Genç Emre altyapısında başladığı Çınarspor’da ortaya koyduğu performansla 2019 yılında Adıyaman Gençlik Spora transfer olarak amatör futbol hayatına başladı.

Halen aynı kulüpte amatör olarak futbol oynayan 2005 doğumlu 1.80 boyundaki orta saha oyuncusu Emre Sarıkaya bu sezon ortaya koyduğu performansla profesyonel takımların dikkatini çekmeye başardı.

Her iki ayağının yanı sıra özellikle sol ayağını çok iyi kullanan hedefinin profesyonelliğe yükselmek olduğunu belirten Emre Sarıkaya; “Sporun içinden gelen bir babasın evladı olarak bende küçük yaşta futbola merak sardım. Ailem ve çevrem benimde babam gibi kaleci olmamı beklerken ben oyuncu olmayı tercih ettim. Futbola ilimizin güzide kulüplerinden birisi olan Adıyaman Çınar sporun alt yapısında başladım. Futbolun yanı sıra derslerimi de ihmal etmedim. 2019 yılında ilimiz Amatör küme liginde mücadele eden Adıyaman Gençlik spora transfer oldum. Babamın ve hocalarımın desteğiyle futbol becerimi her geçen gün geliştirmeyi başardım. Antrenmanlarımı aksatmadan çalışmalarımı sürdürüyorum. Bu sezon ortaya koymuş olduğum performans sayesinde bazı profesyonel kulüpler kulübüm ve babamla irtibat kurmaya başladılar. Hedefim profesyonel bir kulübe transfer olarak kişisel becerimi sergilemek istiyorum. Bana her konuda olduğu gibi futbol oynamamda her zaman destek olan başta babama ve hocalarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Genç Emre’nin çok başarılı bir sporcu olduğunu dile getiren Adıyaman Gençlik Spor kulübü teknik direktörü Sinan Tatlı; “Emre kardeşimiz her iki ayağının yanı sıra özellikle sol ayağını çok iyi kullanan bir sporcu. Boyu, yeteneği ve ortaya koyduğu futbol zekası ile tam bir orta saha oyuncusu. Bu sezon ortaya koyduğu performans bizleri mutlu etmiştir. Umarım bu genç yetenek profesyonel bir kulüp tarafından değerlendirilir ve Türk sporuna genç bir yetenek kazandırılmış olur.” Dedi.