Haber-Metin HARIKÇI

Muhtarların bir dönem hiç hesaba alınmayan, kendi ailesi, akrabaları, görev yaptıkları mahalle sakinleri tarafından bile itibar görmez hale gele geldiğini hatırlatan Taş, "Karadeniz'in yiğit evladı, canımız ciğerimiz Cumhurbaşkanımız sayesinde muhtarlarımız adeta küllerinden yeniden doğmuş, ayağı kalkmış, itibar görmeye başlamıştır. Milletin evi olan Külliye'de binlerce muhtarımızı ağırlamış, 'muhtarlarımızı üzen beni üzer' diyerek muhtarlarımıza verdiği değeri ortaya koymuştur." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde muhtarların yeniden itibar kazandığını dile getiren Adıyaman Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, "Halk arasında yıllarca muhtarlarımız sadece bir evraka imza atan, mühür basan kişiler olarak görülmekteydi. Doğru dürüst bir maaşı olmayan, geliri olmayan muhtarlarımız şimdiye kadar ellerinden gelenin en iyisini yapmış, devlet ile vatandaş arasında köprü vazifesi görmüştür. Bir dönem hiç hesaba alınmayan, hatta muhtarların kendi ailesi, akrabaları, görev yaptıkları mahalle sakinleri tarafından bile itibar görmez hale gelmişti. Kimse muhtar olmak istemiyordu. Ama öyle bir an geldi ki Karadeniz'in yiğit evladı, canımız ciğerimiz olan Recep Tayyip Erdoğan sayesinde muhtarlarımız adeta küllerinden yeniden doğmuş, ayağı kalkmış, itibar görmeye başlamıştır. Milletin evi olan Külliye'de binlerce muhtarımızı ağırlamış, 'muhtarlarımızı üzen beni üzer' diyerek muhtarlarımıza verdiği değeri ortaya koymuştur." dedi.

"ONA MUHTARLIK ROZETİ TAKDİM ETMENİN ONURUNU YAŞADIK"

Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik geçmişte 'muhtar bile olamaz' şeklinde çirkin ithamlarda bulunulduğunu hatırlatan Abdulkadir Geylani, "Sayın Cumhurbaşkanımız milletin evi olan Külliye'de biz muhtarları ağırlamaya başladı. Adıyaman'ın da içerisinde yer aldığı muhtar heyetinin Külliye buluşmasında, Cumhurbaşkanımız'ın yanına yaklaşma fırsatı bulduk ve ceketinin yakasına muhtar rozeti takmanın onurunu yaşadık. Bu onuru bizlere yaşatan Cumhurbaşkanımız'a rabbim sağlıklı uzun ömürler versin" dedi.

"MAAŞ ARTIŞI BİZE VERDİĞİ DEĞERİN GÖSTERGESİ"

Erdoğan'ın 3 yıl aradan sonra tekrar muhtarlarla bir araya gelmesinden büyük sevinç duyduklarını dile getiren Muhtar Taş, "Sayın Cumhurbaşkanımız artık muhtarlarımızla etle tırnak olmuş gibiyiz. Maaşlarımıza belli oranda zam yapılmıştı ancak bugün ben de canlı olarak televizyondan izlerken bir anda 'Muhtarlarımızın maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlüm nazı olmazdı, muhtarlarımızın maaşları asgari ücretin altında kalmayacak' cümlesini dinlerken gözüm doldu, ağladım, çok duygulandım. Şahsen benim için para bu kadar önemli değil. Önemli olan Cumhurbaşkanımızın bizlere bu kadar değer vermesi, bizleri onore etmesi bizim için her şeyden daha önemli. Bir zamanlar belki ailesinin bile hesaba almadığı muhtarlık makamı şimdilerde en çok itibar gören makamlar arasında yerini almıştır. Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Bizler de Adıyaman Muhtarlar Federasyonu olarak her zaman Cumhurbaşkanımızın emrindeyiz. Rabbim ona sağlıklı uzun ömürler versin" şeklinde konuştu.