Edinilen bilgilere göre Fatma U. 14 Şubat tarihinde sezaryen doğum ile kız bebek dünyaya getirdiği bebeği taburcu olduktan belli bir süre sonra hastane görevlileri tarafından bebeğin muayenesi için anneyi aramaları annenin çelişkili cevap vermesi, hastaneye gitmemesi ve son olarak arandığında emzirirken bebeğim boğularak öldü demesi üzerine durum savcılığa bildirilerek inceleme başlatılmıştı.

Polis ekiplerince yakalanan ve suçunu itiraf eden Fatma U., tamamlanan işlemlerinin ardından Adıyaman Adliyesine sevk edildi. Burada mahkemeye çıkarılan Fatma U., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Vicdansız annesi tarafından öldürülerek çöp Konteynerine atılan bebeğin cesedine ulaşılamadı. Savcılığın talimatı üzerine Adıyaman dışında bulunan ve Adıyaman’ın bütün çöplerinin döküldüğü büyük çöplükte belediye personeli tarafından talihsiz bebeğin cansız bedeni aranmaya başladı.

Dağ gibi çöp yığını içinde sabahın erken saatinde başlayan arama çalışmaları neticesinde henüz bir şeye ulaşılamadı. Yetkililer arama çalışmalarına daha geniş kapsamlı devam edileceğini belirttiler.