1994 doğumlu Adıyamanlı eğitimci. Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olup Kayseri Ziya Eren Eğitim Fakültesinde pedagojik formasyon eğitimini tamamlayıp , Felsefe Grubu Öğretmeni olmaya hak kazanmıştır. Yüksek lisans eğitim derecesi için Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uzaktan Eğitim Anabilim Dalı Uzaktan Öğretim Yüksek Lisans bölümünden mezun olmuştur.

Öğrenci Koçluğu, Profesyonel Yaşam Koçluğu, Quantum Yaşam Koçluğu, NLP Teknikleri İleri Seviye Eğitimi ve daha yazmadığımız diğer eğitimleri alıp daha donanımlı hale gelip kariyerine devam etmiştir. Meslek hayatına 2017 yılından Suriye kampında İngilizce Öğretmenliği yaparak başlamıştır. Aynı yıl içinde Atakent Çok Programlı Anadolu Lisesinde de öğretmenliğe devam etmiştir.

2018 yılında amansız hastalığa yakalanan en küçük kardeşi için kariyerine ara verip annesi ile İstanbula yerleşmiştir. Hastane ve eczane yolları 2 yıl boyunca hayat felsefesi olmuştur. 2020 yılında askerlik kapıya dayanmıştır ve vatani görev için Samsun’a yola çıkmıştır. Pandeminin ilk çıktığı zamanlar bu zamanlar ayrıca. Henüz askerliğinin 10. Günü kara haber gelir ve kardeşini kaybetmenin acısını yaşar. Vedasız bir ayrılık bu.. Allah kimseye yaşatmasın.

Vatani görevi bittikten sonra meslek hayatına tekrar döner. 2020 yılında Pisagor Kurs Merkezinde Felsefe Öğretmeni olarak işe başlar. Çalışkanlığı, azmi, gayreti çabuk fark edilir. 2022 yılına kadar buradaydı. Sosyal medyada tanınan bir yüz haline gelmiş, başka kurumlar için teklifler gelmiştir. Gemiyi terk etmeyip masaya oturup yeniden anlaşmış bulunmaktadır. Ayrıca English Time olan kurumsal bir eğitim dil okulunda Felsefe Öğretmeni olarak devam etmektedir.

Sosyoloji-Psikoloji-Mantık-Din-Felsefe alanında yetkin olup Rehber Öğretmen ve Öğrenci Koçu olarak şu anda kariyerine devam etmektedir. Bunların yanında Sosyal medyayı aktif kullanıp eğitici, öğretici, motivasyon şeklinde öğrencilerine ve ailelere yardımcı olmaktadır.

İstanbul yıllarında bir kaç dizide de rol alan Cihat ÇALIŞKAN dizi, sinema sektörünü yakından takip etmektedir. En sevdiği aforizma ise ‘’Kader Gayrete aşıktır.’’