Kahta Ziraat odası Başkanı Fatih Rüştü Turanlı ile birlikte Kahta’ya bağlı köylere giderek arazilerde incelemelerde bulunan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Meydana gelen şiddetli dolu yağışı sonrası bizlere ilk ulaşan bilgiler doğrultusunda Kahta Ziraat odası başkanımız Fatih Rüştü Turanlı başkanımız ile görüşerek geçmiş olsun dileklerimizi iletip, bölgedeki durum hakkında bilgi almıştık.

Bizlere ulaşan ilk bilgilere göre 15 köyün etkilendiği yönündeydi ancak bugün heyet halinde İl Başkanımız, Kahta İlçe Yöneticilerimiz, Kahta Ziraat Odası Başkanımız ve bölgedeki muhtarlarımızla birlikte Kahta ilçemizde sağanak yağmur ve dolu yağışı nedeniyle ekinleri zarar gören çiftçilerimizi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik ve arazilerde incelemede bulunduk.

Bölgeye gittiğimizde Kahta, Samsat ve Sincik ilçelerinde toplam 25 köyün ekili alanlarının etkilendiği aşırı dolu yağışında yaklaşık 25 ile 30 bin dekar arpa, buğday, sebze, bağ ve meyve bahçelerinin ekili olduğu tarım arazilerinde hasar oluştuğu bilgisine ulaştık.

Ekinleri zarar gören çiftçilerimizin bulunduğu bölgelerin Afet Bölgesi ilan edilmesi ve çiftçilerimizin zararlarının bu kapsamda giderilmesi için Adıyaman Valiliği'ne çağrıda bulunuyorum. Allah ilimizi, ülkemizi daha büyük afetlerden korusun.” Dedi.