Başkan Tuncer, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, geleceğin teminatı olan gençlerin kendilerini yetiştirmede en önemli etkenin öğretmenler olduğunu dile getirdi.

Tuncer yaptığı açıklamasında; “Öğretmene yönelik şiddet haberlerinin nerdeyse normal karşılandığı bir dönemden geçiyoruz. Doğru olmamakla birlikte öğretmenin bir öğrenciye attığı tokat, öğretmenin gördüğü şiddet kadar haber değeri taşımıyor. Sağlık çalışanlarına karşı işlenen suçlar, sağlık çalışanı şikâyetçi olmasa dahi hastane yönetimi savcılığa suç duyurusunda bulunmak zorunda. Şiddete maruz kalan hekimin görevden çekilme hakkı var. Suçun alkol ve uyuşturucu madde etkisi ile işlenmesi, cezada indirimin sağlanmayacağı açıkça belirtilerek yasal bir güvence oluşturulmuştur. Aynı durum okul bahçesinde öğrencilerin gözü önünde şiddete maruz kalan eğitimciler için de yasal bir dayanağa dayandırılmalıdır. Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum. Hayır. 29 harf öğretirim her birine. Kimseye ne kul ne de köle olmalarını isterim. Çocuklar bu kadar anlaşılabilir ve kolayken, büyüklerinin bu kadar acımasız olması haksızlık sanki. Özellikle son yıllarda öğretmen itibarına gölge düşüren olaylar ve uygulamalardaki orantısal artış, kimin hatası? Bir yerler de bir hata var. Bir mesleğin itibarı, bu kadar kısa süre içerisinde bu kadar ayaklar altına alınmamalıydı. Çok yazık. Ölüsü de olsa, hasta da olsa, bin türlü sorunla da cebelleşse, hepsini kapıda bırakıp sınıfa öylece giren eğitimciler, daha iyisini hak ediyor.

Donald D. Quinn’in ''Eğer bir doktor, avukat ya da dişçi, ofisinde aynı anda, farklı ihtiyaçları olan, bazıları orada olmak istemeyen ve sorun çıkaran 40 kişiyle, yardımcısı olmadan 9 ay boyunca her biri ile profesyonelce ilgilenmeye çalışırsa o zaman belki öğretmenleri anlayabilirler." sözü öğretmenlik mesleğinin zorluğunu apaçık ortaya koyar. Bugün bir doktoru, hâkimi, savcıyı, mühendisi, memuru yetiştirenin bir öğretmen olduğu gerçeğini hatırlarsak, öğretmenlerin sadece 24 Kasımda değil, yılın her günü hatırlanması, anlaşılması, saygı duyulması doğru olandır.” Şeklinde konuştu