Engelli bireylerin yılda belirli günlerde değil, her zaman hatırlanması gerektiğini belirten başkan Buğday; “10-16 Mayıs Tarihleri Engelliler Haftası olarak kabul görülüyor ve yaşanıyor. Toplumumuzun engelli hakları konusunda yeterli eğitim almadığı ve bilinçlenme konusunda yetersiz olması maalesef engellilerimizin, engelsizler tarafından hayatlarının kalitesiz ve zavallı duruma itildiği aşikar olarak görülmektedir.

Duyarlı, çalışkan ve iyi niyetlileri tenzih ediyorum. Ancak mülki idarecilerimiz ve yerel yöneticilerin engellilerimize böylesi günlerde şatafatlı, süslü kelimelerle yanlarında durmaları gösterişten öteye gitmiyor. Bir kaç saat sonra engelli bireyler ve aileleri kaderleriyle tekrar başbaşa kalıyor. Bur da bir yanlışı tekraren hatırlatmak istiyorum. Engellilik kutlanacak ve tebrik edebilecek bir durum mudur. ?Hastalıklar hiç kutlanılır mı ? Oysa farkındalık durumu olmalıdır. Toplumun bilinçlenmesine, empati kurulmasına ve hizmetler konusunda çalışmalar ve iyileştirmeler yapılmasına gayret edilmelidir.

Zikredilen vaatler, çalışmalar maalesef sınırlı, çoğu icraatlarında zulüm olmaktadır. Başta mimari engeller olmak üzere, engelli tuvaletlerinin bile engelliye işkence olduğunu görmekteyiz. Şehirlerin toplu taşımacılığında basamaklı dolmuşlar, vasıtalar kardeşlerimizin ve yaşlıların kabusu olarak hala sözde hizmet olarak adlandırılmaktadır. Görme engelli kardeşlerimiz maalesef kaldırımdaki engellerden dolayı bastonları ile yollarını bulamamaktadır. Engelli rampaları çoğu yanlış ve eksik kullanılamaz durumda. Otopark yerleri maalesef sorumsuz araç sahipleri tarafından işgal edilmekte ve yapılan ihbarlar dikkate alınmamaktadır veyahut çözülememektedir. Hükümetin yaptığı sosyal yardımlar, Çalışmalar takdir-e şayan olup yeterli değildir. Eğitimde, Sağlıkta ve Engelli istihdamında maalesef fırsat eşitliği yoktur. Bu modern çağda toplu taşımacılıkta asfalt, araç ve tretuarlar engelliler için hep barikatlar la kaplanmıştır. Başta Kentin yöneticileri olmak üzere İvedi olarak eğitime, liyakate ve toplumsal bilinçlenmeye ihtiyaç vardır. Ellilerimizin Engelsizlerin Engellerinden kurtuluşuna vesile olması dileğiyle, sağlıklı mutlu ve engelsiz yaşam ve günler diliyorum.” Dedi.